Hocam emeğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten
6000 yerine 3600 yapınca DDR4 3600 müş gibi mi çalışıyor ve CL değerleri de düşüyor mu? Yoksa DDR5 3600 yine CL36 mı çalışıyordu?
Buradaki değerlerden hangisi bizim için anlamlı çok bilmiyorum açıkçası, hiç böyle testler yapmadım daha önce. Aşağı eklediğim resminizdeki bu değerler önemli diye yorumluyorum. 1.25Vdan bahsettiğiniz için. Bu arada "ECO Mode + Undervolt + 70 derece termal cap" bu terimlerin de ne olduğunu sadece duymuştum nedir bilmiyorum, ancak 7700X 105W TDP'ye sahip olduğunu biliyorum. 105W yerine 90W'a kadar çıkmasını mı sağlıyor aslında?
OCCT testinde sol ekranda nereye bakılır hangi değerler önemlidir onu da bilmiyorum galiba testin 3dk 07snsinde çektiniz görüntüyü. İşlemci %100 kullanımda 90.2W çekerken 63.7°C olduğunu gördüm. "ECO Mode + Undervolt + 70 derece termal cap" bunları yapmadan önce değerler kaç oluyordu acaba? Cinebench'te 19500'ü bunlar kapalı iken mi veriyordu?
Bu arada RAM testi nasıl yapılır ben de tam bilmiyorum araştırdığım kadarıyla AIDA64 ile yapılıyormuş sanırım

Oyun testlerinde DDR4 ve DDR5 arası fark çok az olsa da, DDR5 oyun testlerinde MHz çok etkiliyor görünüyor. 4800MHz oranlar 6000MHz %10-15 daha çok FPS veriyor. Sizin 3600e göre %20'yi bile geçebilir. Oyun oynuyorsanız, ki o sistemle oynamadan durmak çok zor olur, al benimle oyna diyor resmen

Mesela "Shadow of the Tomb Raider" da oyun içi kendi benchmarkı ile deneyip öğrenilebilir. Oyunun optimizasyonu güzel drop vs. de olmuyor.
Bir de 64 GB RAM seçmenizin nedeni nedir acaba, çizim programları falan mı kullanıyorsunuz? Ben sizinkinden 32 GB RAM ve R5 7600 almayı düşünüyorum bana yeter ve fiyatı da uygun olduğu için. Bu arada sisteminize de bir MAŞALLAH diyelim DM'den konuşamadık