Çözüldü MSI B650 Wi-Fi ve R7 7700 sistem ilk seferde açılmıyor

  • Konuyu başlatan Tomy
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 150
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tomy

Hectopat
Katılım
10 Nisan 2020
Mesajlar
43
Çözümler
1
Arkadaşlar.
Lexar 32 GB RAM 6400 ( LD5euo16g R6400GDWa)

Ryzen 7 7700 işlemci.

MSI B650-S anakartlı sistem topladım 3080 kullanıyorum sistem ilk seferde açılmıyor. MSI logosu yükleme ekranında kalıyor reset yapıyorum açılıyor bazen bu sorunu yapmıyor bazen de art arda yapıyor.
BIOS'u güncelledim ve ayarlardan Memory contenxt restore enabled yaptım EXPO gözükmediği için XMP açtım.
Fakat düzelme olmadı :( bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • IMG_2172.jpeg
    IMG_2172.jpeg
    99,4 KB · Görüntüleme: 16
Çözüm
Sorunu çözdüm sorun sıvı soğutucunun bakırı tam oturmadığı anakart Windows'u yüklerken sürekli sıcaklık değerlerini boot yani tekrar tekrar yüklüyormuş böyle sorun yaşayan olursa sıvı soğutucularını dikkatli taktığına emin olsun.
Tek RAM seklinde CPU'ya uzak olan slota takıp dener misin acmayı? Ayrıca 3'lü priz vs kullanıyor musun?

2 ve 4. slotta takılı RAM'lar AM5 sistemlerde 4'lü RAM slotlarında first RAM girişleri 2 ve 4. yerler söylediğini deneyeceğim 5'li akım korumalı priz var.

Açılmadığında anakartta ışık yanıyor mu, altında CPU-GPU-Memory falan yazar küçük LED'lerin.

Hayır görsele koyduğum gibi görüntü geliyor sadece Windows'u boot edemiyor elle restart atınca bu sefer başarılı oluyor. PC bilgim vardır AM5 sisteme yeni geçtim AM4 sistemim de duruyor AM5'te geç açılma sorununu biliyordum fakat bu garip bir durum. Bu arada anakartta 8x2 CPU girişi var ben bir tanesini CPU soket 1 bölümünü doldurdum çünkü güç kaynağında 2.cisi yok bununda sorun olmaz diye düşünüyorum arkadaşımda aynı anakartta aynı şekilde kullanıyor.

AM5 sistem gerçekten sıkıntılı, bu sorun kendi kendine çözüldü artık tek seferde açılıyor fakat ne zaman rest atsam açılmayacak mı endişesi yaşıyorum. İnanılmaz bir durum 2, 3 gün test edeceğim bu şekilde. Gelişmeleri size bildiririm. Güç kaynağı olarak High Power 750watt güç kaynağında bir tek 8pinli CPU var anakartta 8+8 CPU girişi var çoklayıcı alıp kullansam mantıklı olur mu? Şu anda tek 8'li takılı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu çözdüm sorun sıvı soğutucunun bakırı tam oturmadığı anakart Windows'u yüklerken sürekli sıcaklık değerlerini boot yani tekrar tekrar yüklüyormuş böyle sorun yaşayan olursa sıvı soğutucularını dikkatli taktığına emin olsun.
 
Çözüm

Geri
Yukarı