MSI B650M Anakart - 9800x3D İşlemci İçin Bios Güncelleme ve Format

ecura

Decapat
Daha fazla  
Selamlar,
Başlıkta da yazdığı gibi anakart güncelleme için rehberliğe ihtiyacım var.
Zamanı ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Bilgisayarı sıfırdan yeni topladım, önce anakart için BIOS update yapılması lazımmış, onu öğrendim. Ondan sonra format işlemi yapacağım.(format atmayı biliyorum)
Elimde 1 adet Kingston 64 GB USB bellek var. (İçine Windows 11 kurulu ve rufus edili)
Anakart güncellemek için MSİ sitesi içinden;
https://tr.msi.com/Motherboard/B650M-PROJECT-ZERO/support 7E09v1E BIOS kodunu önerenleri buldum.
Şuanda güncel olarak bunu mu indirmeliyim ?
İndirdikten sonraki adımlar nasıl olacak cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Anakartın sayfasından güncel BIOS yazılımını indirin. Bazen arşiv dosyası içinde ya da indirdiğinin sayfada açıklama oluyor. Onu okuyup oradaki adımları izleyin (Dosyanın belli bir isimde olması falan gerekebiliyor.). Flash belleği komple sıfırlayın ve içine sadece o BIOS yazılım dosyasını koyup yeni anakarta takın. Burada 2 olasılık var:
  1. Ekran, klavye ve mouse gibi çevre birimleri hiç tepki vermiyorsa ve anakartınız BIOS Flashback destekliyor ise USB'yi Flashback özelliği olan USB portuna takıp anakartın manuel'inde yazdığı şekilde adımları izleyin (Genelde Flashback butonuna 3 saniye basılı tutun gibi bir ifade olur.). Sonrasında anakart BIOS'u güncellerken bekleyeceksiniz. İşlem bitince zaten ya LED söner ya reset atar, anlarsınız. Ondan sonra USB'yi çıkarıp içine işletim sistemini kurabilirsiniz.
  2. Çevre birimleri çalışıyorsa işiniz daha kolay. Yine aynı şekilde USB'yi bağlayıp BIOS arayüzünden güncelleyebilirsiniz. Takibi de daha kolay oluyor.
Dikkat etmeniz gereken şey, işlem sırasında kesinlikle gücü kesmeyin, reset atmayın, bilgisayarı kapatmayın.

Format kısmı daha kolay. Hangi işletim sistemini kuracaksanız .iso dosyasını indirin ve Flash belleğe Rufus yazılımı ile kurun. USB'yi yeni sisteme takın, reset atın ya da kapalı ise gücü açın. Kendisi direkt olarak açmaz ise Boot Menu'den ilgili Flash belleği seçip açın. Sonrasında zaten next next diyerek normal bir kurulum yapacaksanız. Sistemi sıfır topladığınız için zaten kurulun yapacağınız diskler/SSD'ler de sıfır durumdadır. Hangisine işletim sistemi kuracaksanız onu seçip next (ileri) diyecekseniz ve zaten kendisi kuracak.

Her adım için Youtube'da videolar bulabilirsiniz. Format kısmı göreceli daha kolay ve çok video var. BIOS update kısmı biraz daha sisteme özel olduğu için direkt anakartınıza özel bulamasanız bile zaten hepsi birbirine benziyor. Anakartın manuel'i de yardımcı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı