R9 9800x3D için MSI Pro B650M-A Wi-Fi anakart yeterli mi?

İşlemciyi alalı bir gün oluyor bugün teslim edildi yeni seri çıkacak fiyatlar düşecek beklemek gerek bayağı.

İade edip alacaksan olur tabii. Ben elinizde var sandım, yalnız stok ayarlarda performans farkı oldukça az. 7K fiyat farkını vermeye değmez. OC yapacak olsaydın mantıklı olabilirdi. 7800x3D uygun fiyattayken onu al bence.

Besler. 9800x3D elindeki anakartın VRM'lerini zorlayacak bir işlemci değil. Oyun oynuyorsan eğer çekeceği maksimum 60-70 Watt. 9900X, 7900X vb. yüksek güç tüketen bir işlemci taksaydın işler değişebilirdi.

Asıl sorun 9800x3D'ye gerek var mı yoksa 7800x3D ihtiyaçlarımı karşılar mı olmalı?

İade edip alacaksan olur tabii. Ben elinizde var sandım, yalnız stok ayarlarda performans farkı oldukça az. 7K fiyat farkını vermeye değmez. OC yapacak olsaydın mantıklı olabilirdi. 7800x3D uygun fiyattayken onu al bence.

Bir daha ne zaman işlemci alacağım belli değil almışken en iyisini almak istedim ama tabii fiyat performans olarak size katılıyorum 7800x3D şuanki fiyatıyla tercih edilebilir di.

Besler. 9800x3D elindeki anakartın VRM'lerini zorlayacak bir işlemci değil. Oyun oynuyorsan eğer çekeceği maksimum 60-70 watt. 9900X, 7900X vb. yüksek güç tüketen bir işlemci taksaydın işler değişebilirdi.

Asıl sorun 9800x3D'ye gerek var mı yoksa 7800x3D ihtiyaçlarımı karşılar mı olmalı?

Yanıyor dedikleri için korktum açıkçası teşekkürler yetiyorsa masrafa gerek yok.

Bir daha ne zaman işlemci alacağım belli değil almışken en iyisini almak istedim ama tabii fiyat performans olarak size katılıyorum 7800x3D şuanki fiyatıyla tercih edilebilir di.
F/P oranına takılmıyorum, en iyisi olsun diyorsanız tabiikide 9800x3d alınır. Tercih meselesi, ben tavsiyemi yaptım duruma göre karar verirsiniz artık.

Yanıyor dedikleri için korktum açıkçası teşekkürler yetiyorsa masrafa gerek yok.

Yanma yok, bazı markaların mesela ASRock ve MSI gibi anakartlarında yanma şikayetleri görüldü. Sonradan kullanıcı kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Şu an dünyanın en çok satan işlemcilerinden birisi 9800x3D. Yanma durumu olsaydı adı çoktan çıkardı. Satış oranı yüksek olduğu için sorun yaşayan sayısı da artıyor. Hatta o kadar arttı ki satış sayısı stok sorunundan dolayı 9800x3d zamlanmıştı, sonradan fiyatı düştü. Ellerinde stok kalmayacak kadar sattılar.

F/P oranına takılmıyorum, en iyisi olsun diyorsanız tabiikide 9800x3D alınır. Tercih meselesi, ben tavsiyemi yaptım duruma göre karar verirsiniz artık.

Yanma yok, bazı markaların mesela ASRock ve MSI gibi anakartlarında yanma şikayetleri görüldü. Sonradan kullanıcı kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Şu an dünyanın en çok satan işlemcilerinden birisi 9800x3D. Yanma durumu olsaydı adı çoktan çıkardı. Satış oranı yüksek olduğu için sorun yaşayan sayısı da artıyor. Hatta o kadar arttı ki satış sayısı stok sorunundan dolayı 9800x3D zamlanmıştı, sonradan fiyatı düştü. Ellerinde stok kalmayacak kadar sattılar.

MSI çok gördüğüm için konu açma gereği duydum teşekkürler yanıtların için.

İşlemciyi iade etmeye karar verdim en azından hiç kullanmadığım için iade işlemi daha kolay olur 7800x3D veya 9700X alacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı