MSI B650P-WI-Fi A1 ve B1 slotuna RAM takılınca boot etmiyor

RunoLegend

Decapat
Daha fazla  
RAM
Kinsgton Fury RGB DDR5 6000mhz CL36
Merhaba, MSI B650-P Wi-Fi anakartı yeni aldım kurulumu yaptım.

Uzan zaman Intel(2.nesil) kullandıktan sonra AMD'ye geçtim. RAM'leri A1 ve B1 slotuna taktığımda sistem boot etmiyor. A2 ve B2 slotuyla sorunsuz çalışıyor. A1 ve B1'e tek olarak taktım yine açılmadı.

Eski sistemimde her slota taktığımda sistem açılırdı.
Bilmediğim bir şey mi var, yoksa slotlar mı bozuk?

Teşekkürler.

A1/B1 slotlarını popüle edersen açılmaz doğal olarak zaten. İlk slota taktıktan sonra CMOS resetle ve sonra öyle aç bilgisayarı, açılacaktır.

Tek RAM takıyorsan anakart desteğinde DIMMA2 kullanman gerek diyor, o yüzden sorun yok.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-05-26 102106.jpg
    Ekran görüntüsü 2023-05-26 102106.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 39
A1/B1 slotlarını popüle edersen açılmaz doğal olarak zaten. İlk slota taktıktan sonra CMOS resetle ve sonra öyle aç bilgisayarı, açılacaktır.
İlk slota takıp deniyorum malesef açılmıyor. CMOS resetledim.

A2 ile B2 çalışıyor.

Elimde başka DDR5 olsa diğerlerini takıp 4'lü deneyeceğim ama maalesef yok. İşlemci soketine baktım pin eğrilik var mı diye o da yok.

Aynı anakartla A1-B1 kullananda var ilginç ya.. Sorun nerede anlamadım.

Bir yerde sorun yok. Anakartın kılavuzunda tek RAM kullanılıyorsa A2 slotuna takınız diyor zaten yukarıdaki arkadaşın dediği gib.

Sen neden A1/B1 slotunda bu kadar inat ettin ki?

Bir yerde sorun yok. Anakartın kılavuzunda tek RAM kullanılıyorsa A2 slotuna takınız diyor zaten yukarıdaki arkadaşın dediği gib.

Sen neden A1/B1 slotunda bu kadar inat ettin ki?
Üstad elimde 2x16gb dual kit ram var. Israr etme değilde anakartı test ederken sorun varsa değiştireyim diye dedim. Yani elimdeki dual kitler sadece a2-b2 olarak çalışıyor. a1-b1 olarak dual açılmıyor. İlk defa böyle bir şey başıma geldide ondan birazda...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı