Islemci sicakligi ile anakart VRM sicakliginin birbiriyle alakasi yok. Biz burada islemci sogutucu onermiyoruz, anakart oneriyoruz. Bahsettigin her sey islemciyle alakali.Ryzen 7 5800X kullanıyorum ve VRM termal performansı en iyi X570 anakartlardan biri var elimde. Ne yalan söyleyeyim; undervolt etmeden önce en az 70 derece görüp throttle yiyordum sürekli. Üstelik, sıvı soğutmam da Lian Li Galahad 360. Piyasadaki en iyi AIO'lardan biri.
Siz sıcak ve nemli bir yerde yaşamamış olabilirsiniz ancak şu bir gerçek ki o sentetik testler ortamdan bağımsız yapılıyor yani sizin deneyiminiz yaşadığınız ortama bağlı değişebiliyor.
Yoksa benim de hiçbir sıkıntı yaşamayıp throttle yemeden kullanmam gerekiyordu... sentetik testlere bakarsak.
Ayrıca 7700X, 7900X kadar ısınmasa bile 7000 serisinin IHS tasarımı çok kalın. Bu yüzden sıcak ve nemli yerlerde yaşayan arkadaşları uyarmakta bir sakınca görmüyorum.
Bendeki Warcry, sizin hazırladığınız şu listede:Burada kasa cok buyuk bir etken. Sende Warcry var, hava akisi konusunda basarili bir kasa degil. Bende ise Lancool II Mesh var, hava akisi konusunda en iyi kasalardan.
Zen4 için pek bir önemi yok ve bunun arkasındayım. Önceki nesiller için bu cümleyi kuramam ama Zen4 için kurabilirim.VRM önemsizdir demek tahilsiz açıklama olmuş, maalesef....
Gayet de önemlidir. Bkz:
are VRM heatsinks/cooling needed, and if inadequatley cooled, would it affect CPU performance?
I'm doing a custom PC build featuring the Ryzen 5 3600XT and 011D mini. My motherboard choice is a nice old ASRock B550M Phantom Gaming RipTide mATX board, got it because it was on sale for $90 and has everything I need for my PC build (M.2 slot, some PWM headers, decent amount of RGB headers, 4x...linustechtips.com What Is a VRM in Motherboards and Why Is It Important?
VRM stands for voltage regulator module, and it is an electronic circuit in motherboards that converts voltages for the CPU and GPU.beebom.com
Bendeki Warcry sizin hazırladığınız şu listede:
Neredeyse S Tier klasmanına konacakmış...Rehber: Kasa Tier List
Öncelikle bu listeyi birlikte yaptığım @The Man From E.A.R.T.H.'e teşekkür ederim. Merhaba, bugün sizlerle uzun zamandır @The Man From E.A.R.T.H. ile yapmayı düşündüğümüz "Kasa Tier List"ini 2 haftalık yoğun uğraşımız sonucunda bitirmiş bulunmaktayız 🥳 Öncelikle siz sormadan bazı tahmini...www.technopat.net
Zen4 için böyle. En kötü anakart bile 7950X'i oyunlarda throttle etmeden çalıştırabilecek kapasitede.@deadfellow bu durum 7000 serisine özel mi sadece? Merak ettim.
Peki, güzel bir tartışmaydı, teşekkür ederim. Ben de söylediklerimin arkasındayım. Zen4 olsun ya da olmasın VRM termal performansı önemlidir. Bu cümlemi güçlendiren söylemleri zaten bir önceki yorumumda paylaştım.Zen4 için pek bir önemi yok ve bunun arkasındayım. Önceki nesiller için bu cümleyi kuramam ama Zen4 için kurabilirim.