Arkadaşlar, MSI anakartım var. Fanlarımı BIOS üzerinden kontrol etmek istiyorum fakat bir türlü başaramadım. Hardware monitçre giriyorum sys fanlarımı (2 fan var) disable yapıyorum DC mode ve PWM mode arasından PWM'i seçiyorum. Gerisine dokunamıyorum, bir türlü çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum (Dragon Center üzerinden kontrol ediyorum şu an fanlarımı fakat onda da bazen hata veriyor. İstediğim hızlarda kontrol edemiyorum)
Eğer bu sorunu çözemezsem fanları atacağım :/
Öncelikle ekran görüntüsü atar mısın BİOS'unda neler var . Fotoğrafını da çekebilirsin.
Kasanı ve kasanda takılı olan Fanları da belirt ve nereye takılılar kaç Pin'ler.
Öncelikle ekran görüntüsü atar mısın BIOS'unda neler var. Fotoğrafını da çekebilirsin.
Kasanı ve kasanda takılı olan fanları da belirt ve nereye takılılar kaç Pin'ler.
Hocam bu uygulamayı kullanıyorum zaten Dragon Center ve MSI Command Center hemen hemen aynı şey diye biliyorum. Ben fanlarımı BIOS'tan ayarlamak istiyorum.
Hocam sys fan 1 ve 2'yi disabled yapıyorum PWM mode u seçiyorum alttaki değerlerle oynayamıyorum.
Fanlarınızı BIOS üzerinden ayarlamak istiyorsanız bu işlem normal Windows üzerindeki anakart üreticisinin programından biraz daha karışıktır. Ben bu yüzden Windows üzerinden ayarlamanızı önermiştim.
BIOS'dan şu fotoğraftaki arayüze girebiliyor musunuz?
Fanlarınızı BIOS üzerinden ayarlamak istiyorsanız bu işlem normal Windows üzerindeki anakart üreticisinin programından biraz daha karışıktır. Ben bu yüzden Windows üzerinden ayarlamanızı önermiştim.
BIOS'dan şu fotoğraftaki arayüze girebiliyor musunuz?
Merhaba, ben MSI Z690 anakartımda fanlarımı ayarladım ama sıcaklık artış veya azalışlarında yavaş yavaş yükselip yavaş yavaş azalıyor, bunu anlık tepki durumuna nasıl döndürebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?