MSI BIOS fan hızı ayarlama

Mehmet Aliiii

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, MSI anakartım var. Fanlarımı BIOS üzerinden kontrol etmek istiyorum fakat bir türlü başaramadım. Hardware monitçre giriyorum sys fanlarımı (2 fan var) disable yapıyorum DC mode ve PWM mode arasından PWM'i seçiyorum. Gerisine dokunamıyorum, bir türlü çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum (Dragon Center üzerinden kontrol ediyorum şu an fanlarımı fakat onda da bazen hata veriyor. İstediğim hızlarda kontrol edemiyorum)
Eğer bu sorunu çözemezsem fanları atacağım :/

Öncelikle ekran görüntüsü atar mısın BİOS'unda neler var . Fotoğrafını da çekebilirsin.
Kasanı ve kasanda takılı olan Fanları da belirt ve nereye takılılar kaç Pin'ler.

Öncelikle ekran görüntüsü atar mısın BIOS'unda neler var. Fotoğrafını da çekebilirsin.
Kasanı ve kasanda takılı olan fanları da belirt ve nereye takılılar kaç Pin'ler.

Kasam Frisby 8875G takılı olan fanlarım SilverStone Air blazer 120r sys fan portlarına takılılar 4 pine sahipler BIOS'umun fotoğrafını bıraktım.
@Amanita
Biraz eski bir uygulamadır ama MSI Command Center önerebilirim.
Karışıklıktan uzak, sade ve kolay bir arayüze sahiptir.

Rahatlıkla CPU fan ve sistem fan kontrollerinizi yapabilirsiniz.

Hocam bu uygulamayı kullanıyorum zaten Dragon Center ve MSI Command Center hemen hemen aynı şey diye biliyorum. Ben fanlarımı BIOS'tan ayarlamak istiyorum.
Hocam sys fan 1 ve 2'yi disabled yapıyorum PWM mode u seçiyorum alttaki değerlerle oynayamıyorum.

Dosya Ekleri

• 20210606_022549.jpg
    20210606_022549.jpg
    215,8 KB · Görüntüleme: 271
  • 20210606_022620.jpg
    20210606_022620.jpg
    196,5 KB · Görüntüleme: 223
Son düzenleme:
Enable yaparsam anakart kendi belirliyor hızını diye biliyorum.
Ama deneyeceğim.
Hocam voltaj üzerinden kontrol edilebiliyor mu bir bilginiz var mı?

Fanlarınızı BIOS üzerinden ayarlamak istiyorsanız bu işlem normal Windows üzerindeki anakart üreticisinin programından biraz daha karışıktır. Ben bu yüzden Windows üzerinden ayarlamanızı önermiştim.

BIOS'dan şu fotoğraftaki arayüze girebiliyor musunuz?

Eki Görüntüle 1057659
Merhaba, ben MSI Z690 anakartımda fanlarımı ayarladım ama sıcaklık artış veya azalışlarında yavaş yavaş yükselip yavaş yavaş azalıyor, bunu anlık tepki durumuna nasıl döndürebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı