Çözüldü MSI BIOS Güncelledikten Sonra Click BIOS 5'ten Click BIOS 1'e düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fxdx

Hectopat
Daha fazla  
MSI B450M PRO-VDH anakartım var. Satın aldığımda varolan BIOS yazılımı Click BIOS 5 olarak yüklüydü. Arayüz olarak çok güzel ve detaylıydı. En güncel versiyonunu indirdiğimde ise Click BIOS 1 olarak eski görünümlü bir BIOS'a dönüştü. Hem güncel hem Click BIOS 5 olan BIOS'u nasıl yükleyebilirim?

Çözüm
O anakartta hem güncel arayüz hem de en güncel BIOS'u kullanamazsın. BIOS ROM'u yüksek anakartlarda bu mümkün oluyor, MSI B450-A PRO MAX gibi.

MSI B450M PRO-VDH anakartı 7A38vM7 sürümü ile GSE-Lite BIOS arayüzüne geçti. Sebebi şurada. Bu arayüzün eskiye göre bir çok kısıtı mevcut. Ryzen 3xxx kullanmıyorsan yeni arayüzde durman için de pek bir sebep yok. Anakartına uygun BIOS'lardan 7A38vM4 sürümüne dönmeni öneririm.

MSI anakartlarda sürüm düşürürken Flashback yöntemini uygulamalısın (destekliyorsa):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Önceki görünüm bulunan BIOS sürümlerimlerinden birine dönmek gerekir fakat gereksiz olur. Görsellikten mecburen kısıldı fakat özellik bakımından bir eksik yok. Yeni BIOS sürümleri ile birlikte çeşitli konularda iyileştirmeler de yapıldı. Zaten BIOS çok fazla ziyaret ettiğimiz bir bölüm değil. BIOS görselinin çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Yapmak isteyip yapamadığınız bir durum yok.

O anakartta hem güncel arayüz hem de en güncel BIOS'u kullanamazsın. BIOS ROM'u yüksek anakartlarda bu mümkün oluyor, MSI B450-A PRO MAX gibi.

MSI B450M PRO-VDH anakartı 7A38vM7 sürümü ile GSE-Lite BIOS arayüzüne geçti. Sebebi şurada. Bu arayüzün eskiye göre bir çok kısıtı mevcut. Ryzen 3xxx kullanmıyorsan yeni arayüzde durman için de pek bir sebep yok. Anakartına uygun BIOS'lardan 7A38vM4 sürümüne dönmeni öneririm.

MSI anakartlarda sürüm düşürürken Flashback yöntemini uygulamalısın (destekliyorsa):

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözüm
Bir de her şeyi geçtim stabilite için BIOS ayarlarının otomatikte olması daha iyi. Çünkü ona göre hazırlanıyor genel olarak. Tabi özelleştirmeler yapabilirsiniz ama otoda kalması bence iyi. Ben artık öyle yapıyorum gözümle farkettiğim sistem daha hızlı açılıyor ve daha stabil çalışıyor. Bir tek XMP açıyorum bir de fan ayarı.

Görsellik çok da önemli değil. Önemli olan size verdiği performans ve yeniliklerdir. Ancak herhangi bir sorunla karşılaşırsanız önceki sürüme dönebilir, son güncellemeyi bekleyebilirsiniz.

BIOS arayüzü değişse bile yeni AGESA sürümleriyle gelen performans iyileşmeleri var bunu da göz önünde bulundurunmanız lazım bence.

B450m Pro Vdh Plus Anakartımda Son Bios Güncellemesinden sonra Bios Donuyor ayar yapamıyor Çince Yazılar Çıkıyor Sistem yeni bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…