Çözüldü MSI BIOS'daki Curve Optimizer ayarı nasıl olmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Herkese selamlar, MSI B350M Gaming Pro anakarta sahibim. Sisteme yüklenmeden işlemcinin gerektiğinde kendini boostlayacağı bir overclock yaptım. 4.65GHz 1.18V'a kadar güç çekiyor. 0.9 - 1.18V arası değişiyor yani. Her neyse, ben tüm ayarları falan yaptım, Curve Optimizer'a girdim. Per Core ayarını seçip Negative yaptım ve Magnitude falan yazıyordu o ayarı 20'ye kadar çektim. Ne işe yarıyor o acaba? @deadfellow @Marix hocam bilginiz var mı?

Çözüm
Çekirdek voltajını düşürüyor, bildiğim kadarıyla statik OC yapıldığında çalışmıyor.
Çekirdek voltajını düşürüyor, bildiğim kadarıyla statik OC yapıldığında çalışmıyor.
Statik yapmadım. Frekansı "Auto yaptım" Voltajı da 1.15 yapıp Offset -100 yapmış olmam gerekiyor. PBO +200 MHz , 120 - 150 EDC / TDC Limiti, 110 PPT limiti koydum. Optimizer'ın da dediğim gibi Per Core yaptım hepsini -20 yaptım. Sizce daha düşsem olur mu? Prime95 yapıyorum, stabil olmayana kadar düşürsem olur mu?

Böyle yapıp CPU-Z'de 639 tekli, 5050 küsür de çoklu çekirdek puanı elde ettim.

Statik yapmadım. Frekansı "Auto yaptım" Voltajı da 1.15 yapıp Offset -100 yapmış olmam gerekiyor. PBO +200 MHz, 120 - 150 EDC / TDC Limiti, 110 PPT limiti koydum. Optimizer'ın da dediğim gibi Per Core yaptım hepsini -20 yaptım. Sizce daha düşsem olur mu? Prime95 yapıyorum, stabil olmayana kadar düşürsem olur mu?

Böyle yapıp CPU-Z'de 639 tekli, 5050 küsur de çoklu çekirdek puanı elde ettim.

Evet o şekilde çalışır, stabil kaldığı sürece 30'a kadar düşürebilirsiniz, stabil olmazsa percore olarak iyi olan 2 çekirdeği -30 diğerlerini -25 yapabilirsiniz.

Fazla düşmenin pek bir faydası yok, tekli çekirdek boost frekansına çıkamaz CO'yu çok fazla yaparsan.

Ve CO'yu test etmek çok uzun süre alıyor, en az 12-13 saat Corecycler çalışmalı.

Fazla düşmenin pek bir faydası yok, tekli çekirdek boost frekansına çıkamaz CO'yu çok fazla yaparsan.

Ve CO'yu test etmek çok uzun süre alıyor, en az 12-13 saat Corecycler çalışmalı.
Bu +200MHz'nin üstüne çıkmıyor mu hocam PBO acaba? 20'de bırakayım o zaman, 4.65GHz çalışıyorlar zaten.

+200'ün üstüne çıkmıyor maalesef ki.
Anladım hocam, teşekkür ederim. Normalde overclock seviyorum ama çok fazla voltaj istiyor. Örneğin 4.75GHz için 1.34V isterken PBO vesaire ayar yapınca 1.18V 4.65GHz çalışıyor. Bu devasa farkı anlayabilmiş değilim :D

Evet o şekilde çalışır, stabil kaldığı sürece 30'a kadar düşürebilirsiniz, stabil olmazsa percore olarak iyi olan 2 çekirdeği -30 diğerlerini -25 yapabilirsiniz.
Peki BIOS pilini söküp takıp sıfırlasam, bu şekilde tekrar ayar yapsam aynı şekilde çalışmaya devam eder mi? Bundan önce Ryzen Master'dan optimize ettim ama sildim.

Son düzenleme:
Anladım hocam, teşekkür ederim. Normalde overclock seviyorum ama çok fazla voltaj istiyor. Örneğin 4.75GHz için 1.34V isterken PBO vesaire ayar yapınca 1.18V 4.65GHz çalışıyor. Bu devasa farkı anlayabilmiş değilim :D

Peki BIOS pilini söküp takıp sıfırlasam, bu şekilde tekrar ayar yapsam aynı şekilde çalışmaya devam eder mi? Bundan önce Ryzen Master'dan optimize ettim ama sildim.
Statik yaptığın için voltaj hep sabit kalıyor o yüzden, PBO yaptığında V/F eğrisine göre voltajı yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı