7500F PBO, Curve Optimizer ayarları nasıl olmalı?

Hocam biz core clock değil boost clock +200 veriyoruz yani yine undervoltlu halde gerektiği durumda sıcaklık koşulları el verirse +200 daha boostlayabiliyor. Yaptığımız şey OC değil tam olarak yani siizn amacınız ve beklentinize göre değişir olay. Amaç işlemciden daha iyi performans almak ve düşük derece çalıştırmak mı yoksa performansın aynı kalıp sadece derece olarak güzel bir iyileşme mi? Daha düşük çalışsın diyorsan +200 boost silebilirsin ama dediğim gibi +200 boost seni etkileyen bir şey değil. Ona gerektiği durumlarda çıkıyor zaten yani yaptığımız UV işlemini bozan bir şey değil. Olabildiğince en düşük değeri bulsan daha iyi olur hatta tüm çekirdeklere değil de teker teker tüm çekirdeklerde güzel bir değer bulman daha iyi. Ryzen Master'dan en iyi iki çekirdeğini bulup (sarı renkteki en iyi, gri renkteki ise 2. en iyi çekirdeğin) bu iki çekirdeğe mesela -15 verirken diğer kötü çekirdeklere -20 verebilirsin çünkü en çok bu favori çekirdeğine yük biniyor ve bu çekirdeklerin çalışması zorlaşıyor. Yani aslında mavi ekran ya da crash yerken sadece bir tane çekirdek yüzünden yiyor olabilirsin bu sebeple çekirdeklere teker teker deneme yapmak daha iyi.
Teşekkürler hocam deneyeceğim sonucu paylaşırım

Merhaba hocam @fushigurotoji , dediğiniz şekilde per Core olmak üzere deneme yaptım. Aşağıdaki şekilde ayarlar ile aynı derecelerde 14600 puana kadar çıktı. Şansımıza tırt işlemci gelmiş ama olsun. Tüm deteğiniz için teşekkürler hocam.

1752937304320.png

Favori çekirdekler (2 ve 3 ) -17 diğer çekirdekler ise -22 şeklinde ayarladım.

Son düzenleme:
Merhaba hocam @fushigurotoji , dediğiniz şekilde per Core olmak üzere deneme yaptım. Aşağıdaki şekilde ayarlar ile aynı derecelerde 14600 puana kadar çıktı. Şansımıza tırt işlemci gelmiş ama olsun. Tüm deteğiniz için teşekkürler hocam.

Eki Görüntüle 2538516

Favori çekirdekler (2 ve 3 ) -17 diğer çekirdekler ise -22 şeklinde ayarladım.
Hayırlı olsun. -17 ve -22 de fena olmayan bir değer. -10'lara kadar düşmene gerek kalmamış. İşlemci biraz şans işi dediğin gibi tam tırt değil ama orta halli bir silikon denk gelmiş. Rica ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı