MSI Bravo 15 alınır mı?

Düzeltme: 5500M 1650 Ti'dan daha güçlüdür. 1660 Ti Max-Q'ya yakın. Katılıyorum az daha ekleyip Alpha 15 almak daha mantıklı.

Sorunlu cihaz çıkar dediniz demedim ben de. Size değil konu sahibine cevap verdim. Onun yerine bu daha iyi önerilerine de katılmıyorum. Bu işin sonu yok, bir tık üstü, bir tık üstü derken ayrılan bütçe 2 katına çıkıyor. Eşit fiyatlarda olan alternatifler sunmak gerek bence.

Hocam anladığım kadarıyla teknik servis tarzı bir meslek yapıyorsunuz ve MSI onarımı da yaptınız, buna dayanarak izninizle size biraz soru sormak isterim.
Ben de MSI hakkında genel olarak olumlu yorum görüp bu marka ve modellerini araştırmaya başladım ve büyük ihtimalle bu markadan laptop alacağım ama şu konuyu gördükten sonra çok canım sıkıldı, yeni kasa modellerinde bunun olacağını sanmıyorum yorumu çok gelse de emin olamadım ve açıkçası böyle bir şey olursa Servispoint bana çok iyi değil gibi gelmişti (arayıp birkaç soru sorduğumda çok soğuk davranmışlardı ve fazla araştırmadım ama yüzeysel yorumlar genel olarak bu yöndeydi).

Özet geçmek gerekirsek, şu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikrinizi merak ettim:

Ben bu tip paylaşımların biraz duygusal olduğunu düşünüyorum. Toplum algısı bazen gerçeklerle pek uyumlu olmuyor. Hatta çoğu zaman

Size öneride bulunurken şunu da düşündüm ve ona göre mesaj yazdım;
Servise en çok gelen marka, en sorunlu marka mıdır? Tabi ki böyle bir şey yok. Servise en çok gelen marka, piyasada en çok bulunan markadır ve kötü olduğu anlamına gelmez. Örneğin Türkiye'de laptoplarda pazar payının %60'ı A markasının, %35'i B markasının, %5'i de C markasının olsun. Doğal olarak servislere en çok A markasının ürünü gelecektir. En az gelen arızalı ürün ise C markasının ürünüdür. Bu durum C markasının A'dan daha kaliteli olduğu sonucunu çıkarmaz.

Ben, bizzat elimden geçen ürünlere dayanarak, bu ürünlerin sayısal istatistiklerine değil, öz niteliklerine bakarım. Deneyimlerim sonucu şu an kendime bir anakart almak istersem Gigabyte ya da MSI tercihim olur. SSD almak istersem Samsung vs. Ama siz bir laptop almak istiyorsunuz ve bu laptop içinde MSI anakart, Samsung SSD, Corsair RAM bulunuyor olabilir. Yani bütün bir parça alıyorsunuz ve içinde çok farklı markalara ait alt parçalar var. Burada şuna dikkat etmeniz gerekir, bu parçaları bir araya getiren kim? Kalite stratejisi olan bir firmaysa eğer, parçaları kalite standartlarına göre seçmiştir. Ucuz fiyat politikası izleyen bir firma ise parçaları ekonomik açıdan bir araya getirmeye yönelir.

Aklınıza gelen herhangi markanın adının yanına "şikayet" yazarak Google'da arama yapın, sizi soğutacak kadar şikayetle karşılaşırsınız. Örneğin iPhone şikayet, Reeder şikayet şeklinde arama yapın, her ikisi için de fazlasıyla şikayet bulursunuz. Ama biliyoruz ki tüm bu şikayetlere rağmen iPhone, Reeder'dan daha kaliteli bir markadır

Meslek bölümüne de cevap vereyim. Evet çok uzun bir süre bu işi yaptım fakat bıraktım, şu an başka bir işle meşgulüm. Ancak eski mesleğim beni bırakmıyor son 2 günde, 1 Asus anakart, 1 cep telefonu, 1 DJI Phantom Pro, 3 Drone ve 1 MacBook Pro onarmak zorunda kaldım. Yakın çevrem için sadece

Öncelikle selamlar. Laptop ben alırken 8950₺ iken şu an 9500 civarlarındaymış. Laptoptan genel olarak memnunum. Ne için kullanacağını söylerseniz aynı fiyat segmentinde Bravo 15 ve Acer Nitro 5 AN515-55 olarak iki seçenek sunabilirim. Eğer işlemci gerektirecek mühendislik programları, render, video edit gibi seçenekler için RAM upgrade ile beraber Bravo 15'i öneririm. Amacınız tamamen oyun ise Acer Nitro'yu önermem objektif olarak doğru olacaktır. RX5500M ile 1660 Ti arasında %10-15'lik bir fark olsa da 1660 Ti 6 GB VRAM'i ile ön plana çıkıyor. Onun dışında ikisinin de soğutma kısmında bir sorunu olacağını sanmıyorum.

Öncelikle 9k-9.5k bütçem var. Mühendislik öğrencisiyim oyun oynamıyorum denilebilir(sadece CS:GO). Ağırlıklı olarak program kullanmak için istiyorum(Matlab, Visual Studio,LTİSpice...). AMD olduğu için yazılımsal sorun yaşar mıyım acaba? Burada ki en önemli nokta ise kalite ve uzun ömürlü olması.
Maks. bütçeniz nedir?
9-9.5k
Bu modeli bulamadım link atarsanız sevinirim.

AMD ve bu model ile ilgili fikriniz nedir acaba?

Kesinlikle katılıyorum. 7.5kdan buralara geldim.

Son düzenleme:

Öncelikle Lenovo'ya karşı ön yargılıyım. Önceki bilgisayarım lenovoydu ve devam eden iade sürecim var. Sayısız kez mavi ekran hatası verdi. Sürekli sorun çıkardı(L340).
MSI bravo 15'in fiyatı 10.6k olmuş bence alınmaz artık. Kaliteden ödün vererek mecbur Monster Abra 15.8.3'e yönelmek zorunda kalacağım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…