MSI Bravo 15 C7VE sistemde işlemci aşırı ısınıyor

qrashh

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi Bravo 15 C7VE
Ekstra olarak 8gb ram takviyesi yaptım.
Meslek
Öğrenci
Şu anda herhangi bir oyunda oynarken işlemci sıcaklığı 95 dereceye ulaşıyor. Ve bunun yüzünden laptop kendini %20 civarında bir CPU kullanımına sabitleyip fanları son hızda çalıştırıyor.

Kendi kendine yaptığı bu ayarların eski haline gelmesi için yeniden başlatmam gerekiyor.

Normalde böyle bir sorun yoktu laptop kendi performansını ayarlayıp 95 dereceye ulaşmasını engelliyordu ama şu anda ulaşıyor ve performansını düşürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda herhangi bir oyunda oynarken işlemci sıcaklığı 95 dereceye ulaşıyor. Ve bunun yüzünden laptop kendini %20 civarında bir CPU kullanımına sabitleyip fanları son hızda çalıştırıyor.

Kendi kendine yaptığı bu ayarların eski haline gelmesi için yeniden başlatmam gerekiyor.

Normalde böyle bir sorun yoktu laptop kendi performansını ayarlayıp 95 dereceye ulaşmasını engelliyordu ama şu anda ulaşıyor ve performansını düşürüyor.
Bunu yapma nedeni islemciye ve cihaza bi zarar gelmemesi zaten. Bakimi ne zaman yaptiniz ve cihaz ne kadarlik?

Ve islemciniz ne?

Bunu yapma nedeni islemciye ve cihaza bi zarar gelmemesi zaten. Bakimi ne zaman yaptiniz ve cihaz ne kadarlik?

Ve islemcinL
ben alalı 11 ay oldu ve 1 aydır felan böyle çok aradım çözüm bulamadım. İşlemci Amd Ryzen 5 7535HS
İşlemcinizin markası nedir? Watt değerlerini takip edin ki yüksek ihtimalle sizin çareniz watt kısıtlamasında olacaktır.

Bakım zamanı gelmiş, yeni bir macun alın ve cihazın fanlarını vb temizleyin. Sorun çözülür.
Yakın zamanda yaptırıcam. Aklımdaydı ama belki başka bir problem vardır diye yazdım teşekkürler.

İşlemcinizin markası nedir? Watt değerlerini takip edin ki yüksek ihtimalle sizin çareniz watt kısıtlamasında olacaktır.

Watt kısıtlaması nedir? Belki o bir nebzede olsa düşürür ısıyı.

İslemcinin gucunu kisarak isiyi azaltiyorsun.
Throttlestop uygulamasını kastediyorsun galiba. Onu denedim ama desteklenmiyor dedi alternatifi olan bir uygulama var mı? Ryzen master desteklemiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı