MSI Center Extreme performance modu overclock yapıyor mu?

Renkli

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Webmaster<?php Fullstack ?>
MSI Center'da Extreme performance modunu açtım. CPU ve Fan'ı da seçtim.
Şimdi bilgisayarım CPU ve fan konusunda hız aşırtmalı (overclock) mı oldu? Yoksa sadece sistemi overclock yapılabilir hale mi getirdim? Yani benim BIOS'a girip de overclock ayarı yapmama gerek kaldı mı?

msi center.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un güç planlarıyla çok bir farkı yok, oradan değiştirmek yerine buradan değiştiriyorsunuz sadece. Tam olarak overclock sayılmaz, işlemci kendi Boost limitleri içerisinde frekansını arttırıyor sadece. Software Control Mode'da CPU kısmını açarsanız "Customize" kısmına girerek CPU frekansını ve voltajını değiştirebilirsiniz istediğiniz gibi, aynı şey fan için de geçerli, açık olursa fan hızlarını ayarlayabiliyorsunuz. Bunlar kapalı olursa ayarlanmıyor.

Windows'un güç planlarıyla çok bir farkı yok, oradan değiştirmek yerine buradan değiştiriyorsunuz sadece. Tam olarak overclock sayılmaz, işlemci kendi Boost limitleri içerisinde frekansını arttırıyor sadece. Software Control Mode'da CPU kısmını açarsanız "customize" kısmına girerek CPU frekansını ve voltajını değiştirebilirsiniz istediğiniz gibi, aynı şey fan için de geçerli, açık olursa fan hızlarını ayarlayabiliyorsunuz. Bunlar kapalı olursa ayarlanmıyor.

Hocam peki geri aldığımızda eski BIOS ayarlarıylarıyla mi kalıyor? Yani ben ekstrem performansa al kapat yaparsam ekstrem performans BIOS ayarlarıyla kalır mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı