MSI Center güncellemesi sonrası CPU ve fanların çok çalışması

deniz09

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, dizüstü bilgisayarımda beni rahatsız eden bir sorun var mı tam emin değilim ama bir konudan bahsedeceğim. MSI Crosshair 16 HX D14v dizüstü bilgisayarımda geçen hafta bir "MSI Center güncellemesi" geldi, ardından ben de güncelledim fakat bu güncelleme sonrası bazı istemediğim sorunlar çıktı. Şöyle ki, bu güncelleme öncesi bilgisayarım boştayken bir fan bazen 2400 RPM civarlarında bazen de 2000 RPM civarlarında çalışırdı; yani ikinci fan asla çalışmazdı. Ayrıca CPU değerleri de %1 ile %4 arası gezerdi. Fakat güncelleme sonrası bu değerler, yine boştayken, bazen 2 fan 3000 RPM bazen de 2 fan 3700 RPM civarlarında çalışıyor. Ayrıca CPU değerleri de %8 ile %17 arası değişiyor ve bu beni rahatsız etti çünkü gözle görülür bir fark var. Bende bunun sebebini araştırmaya başladım. Öncelikle Görev Yöneticisi'nden CPU değerlerine bakmak istedim. Karşılaştığım manzarada, güncelleme öncesi görmediğim diğer CPU'yu gerçekten harcıyordu. "MSI central server (32 Bit)" ve "vmı provider host" değerleri CPU'yu güncelleme öncesine göre harcıyordu. Durum bu şekilde, Görev Yöneticisi görselini de koyacağım. Ne yapmam gerekiyor anlamadım, yardımcı olabilecek var mı?

Ekran görüntüsü 2025-04-04 135259.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, eski bir konu ama düzeltebildiniz mi durum nedir? Bende de aynı.
Msi Center'ı tamamen sidim, birkaç gün msi center olmadan kullandım. Sonra tekrar yükledim, sorun yoktu. Bence tamamen silin, başta Windows update tarafında bir güncellemeniz kalmasın hepsini güncelleyin, keza grafik kartınızı da güncelleyin. Sonra biraz Msi center olmadan kullanın sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Ayrıca bilgisayarınızı mümkün olduğunca serin tutmaya çalışın. Bir de bunu bir şeye temellendiremem ama gözlemlerim sonucu arada bir şarja takılı olmadan kullanmak da iyi gibi geldi bana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı