MSI Center ile Z590 Force + G.Skill Trident Z RGB kontrol edilmiyor

makan

Kilopat
z590 Force + i7 11700k sisteme sahibim. MSI Center z590 serisi için görsel olarak iyi ama
RAM kontrolünde sorun yaşıyorum. z270 Carbon anakartım da benzer sorunlar oluyordu. XPG M.2 sata RGB ile sorun yaşamıyorum ve Software yazılımında aktif halde müdahale edebiliyorum.

MSI Center i kurduğumdan beri "G.SKILL Trident Z Lighting Control" yazılımı ile hiç kontrol edemiyorum. Özellikle MSI Center - Mystic Light de DRAM 1 görüyor, yani 1. ve 3. slot RAM i görüyor. Sistem 8GB x 4 ikiz RAM. Z270 carbon da bu sorunu yaşamadım.

MSI Center i kaldırınca Tüm fan ayarlarım sıfırlanıyor. Yedek almada yok. MSI Center kaldırınca RAM kontrolümde sorun yok.

MSI z270 ten memnun kaldığım için z590 aldım. Asus aura sync sisteminde böyle sorunlar var mıdır bilmiyorum.? z590 Anakart + 32 GB 3200mhz Ram + M.2sata + i7 11700K ve sıvı soğutma ile bilgisayarım hiç bu kadar hızlı olmadı o yönden sorun yaşamıyorum.

Buna benzer sorun yaşayan veya çözüm bulan arkadaşlar konuya dahil olabilirler.
Şimdiden teşekkürler.

Bende Corsair RAM var. Corsair'in iCUE yazılımında bir izin kutusu var. RGB kontrolünü anakart üzerinden yapmama izin veriyor. O seçeneği işaretlemediğim zaman MSI Center ile ayar yapamıyordum. Belki G.Skill yazılımında da böyle bir izin alanı vardır.

İCUE.JPG

Bende Corsair RAM var. Corsair'in iCUE yazılımında bir izin kutusu var. RGB kontrolünü anakart üzerinden yapmama izin veriyor. O seçeneği işaretlemediğim zaman MSI Center ile ayar yapamıyordum. Belki G.Skill yazılımında da böyle bir izin alanı vardır.

Eki Görüntüle 1366980

Desteğin için teşekkürler.
3 sene önce G.Skill'e mail atmıştim. Z270 cabon da buna benzer sorun vardı. XPG M.2 sata RGB ile G.Skill Trident Z lighting Control çakışıyordu. v1.00.18 sürümü ile düzeldi ama şimdi anakartı z590 Force aldım, daha beteri oldu, hiç kontrol edemiyorum.

G.Skill sorunu çözmesi önemli değil, MSI istediğimiz zaman kontrolü bırakma özgürlüğü vermeli diye düşünüyorum. Sonuçta adı üstünde ANAKART

Dosya Ekleri

• aaaaaaaa.jpg
    aaaaaaaa.jpg
    158 KB · Görüntüleme: 55

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı