Rehber MSI Center üzerinden kasa fanlarını kapatma

Makaleler
15
MSI anakartınız varsa sadece işlemci fanınızı çalıştırabilirsiniz. Yapmanız gerekenler:

1. Feature Sets üzerinden User Scenario indirin.

1698615915171.png

2. SYS Fan kısmına girip 55 dereceye kadar fanları kapatıp, 60 derecede %50 döndürün. Size kalmış ayarı. Ben 50'de bırakmışım ama değiştireceğim.

1698616016139.png
1698616064977.png

Extra olarak işlemci fanını da ayarlayım. Benim ayarım bu şekilde:

1698616097449.png

Bu sayede işlemci Google ve DC açıkken 50 derecelerde geziyor, hem odaya güzel bir ısı veriyor hem de gürültü yapmıyor. Fanlar açık olsaydı 40 derecede çalışacaktı ve sürekli toz çekecekti. Ayrıca işlemcinin verdiği sıcaklık da boşa gidecekti.

Yok ya özellikle formattan sonra kendi haline bırakırsan horul horul çalışıyor. Odamda iki tane yatak var o yüzden çok çektim tozdan.
Çok haklısın, ben günlük kullanırken ekran kartını komple kapatıp iGPU ile takılıyorum ve bütün kasa fanlarının kapatıp CPU fanları da işlemci 60 dereceyi geçmediği sürece dipte çalıştırıyorum. Boşuna tozlanmasinin anlamı yok, basit bir iş gibi görünüyor ama radyatör temizliği, kasa temizliği vs derken hakkaten sıkıyor insanı.

@Ella Freya hocam konuyu hortlatıyorum ancak bir şey sormak istiyorum. Sağ altta gizli simgelerin olduğu kısımda MSI Center simgesi yer alıyor, fan ayarlarının kalıcı olması için MSI Center uygulamasının her zaman açık mı kalması lazım?
MSI anakartınız varsa sadece işlemci fanınızı çalıştırabilirsiniz. Yapmanız gerekenler:

1. Feature Sets üzerinden User Scenario indirin.

Eki Görüntüle 1995957

2. SYS Fan kısmına girip 55 dereceye kadar fanları kapatıp, 60 derecede %50 döndürün. Size kalmış ayarı. Ben 50'de bırakmışım ama değiştireceğim.

Eki Görüntüle 1995960Eki Görüntüle 1995962

Extra olarak işlemci fanını da ayarlayım. Benim ayarım bu şekilde:

Eki Görüntüle 1995964

Bu sayede işlemci Google ve DC açıkken 50 derecelerde geziyor, hem odaya güzel bir ısı veriyor hem de gürültü yapmıyor. Fanlar açık olsaydı 40 derecede çalışacaktı ve sürekli toz çekecekti. Ayrıca işlemcinin verdiği sıcaklık da boşa gidecekti.

@Ella Freya hocam konuyu hortlatıyorum ancak bir şey sormak istiyorum. Sağ altta gizli simgelerin olduğu kısımda MSI Center simgesi yer alıyor, fan ayarlarının kalıcı olması için MSI Center uygulamasının her zaman açık mı kalması lazım?
Sanırım evet ama fan dönüşünden anlarsın.

Sağol hocam şuan sıfır ses ve işlemci 45-50 arası. Toz da çekmiyor bu şekilde. Acaba sadece egzoz fanı biraz açsak mı?

Edit: Aslında düşündüm de Cpu-Gpu için sorun olmasa da diğer bileşenler için sağlıksız olur fanları kapatmak. Şöyle bir ayar yaptım bende:

25% 30 °C
40% 55 °C
70% 65 °C
100% 75 °C

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı