İnceleme MSI Clutch GM08

Merhabalar, bugün 6-8 aydır bende olan bir mouseu inceleyeceğim.

El boyum: 18 CM
Tutus şeklim: Palm

1771687465463.png

1771687480126.png

1771687529658.png

1771690551726.png

Öncelikle mouse elime tam oturuyor, palm ve claw tutuşlarına uygun, claw'e daha yatkın onu söyleyeyim. Malzeme kalitesi ortalama ve sert plastik.

Yanları kauçuk değil, tirtikli. Bu belki bir avantajdır kauçuklar eriyor bazı modellerde ancak çok pis bir dezavantajı var. Tozlandığında aşırı zor temizleniyor. Mikrofiber bez ile kolonyalayıp temizledim. Kulak temizleme çubuğuyla kolonya döküp temizledim 15 dakikada anca biraz temizlendi hala kir var. Tiner mi dokeyim abi %60 alkollü kolonya nasıl çözemiyor o kiri. Pis bir insan değilim bu arada aşırı titiz davranırım durduğu yerde tozlanabiliyor.

İyi bir özelliği ise ayarlanabilir ağırlık, mouse içinde 1 adet 5 gram ve 2 adet 3 gram ağırlığıyla geliyor. Ağırsızlık hali ile 92 gram. (92, 95, 97, 98, 100, 103) Şeklinde ayarlayabilirsiniz. Ağırlıklar yazılı kısmı görünecek şekilde takılıyor. Ağır bir mouse.

Mouse yazılımsız 3200 DPI Maksimum değer, yazılımla 4200 DPI olabiliyor (MSI Center)

Mouse ışık rengi tek kırmızı, başka renk olamıyor ancak burada bir sorun var. Işık modu olarak sadece nefes alma (Breathing) ve kapalı (off) mod var. Işığı kapatıyorsunuz veya sadece nefes alma modunda. Yahu neden sabit mod yok? MSI cırtlatmış burada.

DPI Tuşu ve DPI Seçenekleri var MSI Center'dan tek tek ayarlayıp DPI Tuşu ile veya MSI Center'dan geçebilirsin profil gibi düşünün.

Tuş atama ayarı yok.

Yanında ileri-geri tuşları var, bu tuşlar ilgili bir sorun var bazen geri tuşu çalışmayıp Windows Explorer'ı açıyor. Ben bayağı tilt olmuşum buna CS2 Oynarken. Çözümü ise USB'sini çıkarıp takmak. Bu sorun nasıl ortaya çıkabilir anlamadım bilerek yapsan anca yaparsın gibime geldi.

Kablosu örgü değil ama kalın bayağı. Bir şey olmaz yani ve USB'si altın ucu.
1771691870795.png

Son olarak benden mi kaynaklı bilmiyorum mouse'un koordinasyonu kafayı yiyor çok nadiren, kayıyor oraya buraya CS2'de hareket ettirirken. Bu belki benden kaynaklıdır.

Fiyatına göre çok daha iyi alternatifleri var almayın. Ben 700'e almıştım şu an 1000-1600 arası.

Puanım 5/10.

Hatta vazgectim 4 veriyorum 10 uzerinden, almayin.

Kayma sorunu benden kaynakli degilmis.

Scroll'u yumusak ve rahat.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı