MSI Core Frozr S için ikinci fan önerisi

3.8 GHz'de 90 derece gördü. 5 dakika yaptım testi. Benim anlamadığım. 3.8 ile 4.4 Turbo yazan işlemci normal kullanımda asla 4.2GHz'yi geçmiyor. Overclock deneyince de mavi ekran veriyor. Anakarttan gameboost seçeneğini aktif edince 4.25GHz'de çalışıyor ancak bu sefer de sıcaklık problemi yaşıyorum.
CBP kapattığın zaman işlemci 3.8 Ghz de çakılı kalır. Onun yerine, voltajı düşürmen daha yararlı olur. Ben de R5 3600x kullanıyorum, 1.25 voltaj ile 4.2 Ghz performans alabiliyorum. Boşta 40-45 derecede çalışıyor, yük altında 65'i geçmiyor. Soğutucum stok fan bu arada.
1.25'de bilgisayarımın çalışacağını zannetmiyorum. 1.375Volt ile anca 4.2GHz'de tutabilmiştim.

Dosya Ekleri

• p95t.png
    p95t.png
    8,3 KB · Görüntüleme: 42
Turbo boost'a tek çekirdekte çıkabiliyor. Kasanın pek hoş olmadığı öğrenmiş olduk böylece. Ortam sıcaklığını da göz önüne alınca normal diyebiliriz.
İkinci fan almak istiyorsanız bütçe söyleyin. Şu sıcaklar geçtikten sonra sıcaklıkların daha da düşeceğini düşünüyorum ben.

3.8 GHz'de 90 derece gördü. 5 dakika yaptım testi. Benim anlamadığım. 3.8 ile 4.4 Turbo yazan işlemci normal kullanımda asla 4.2GHz'yi geçmiyor. Overclock deneyince de mavi ekran veriyor. Anakarttan gameboost seçeneğini aktif edince 4.25GHz'de çalışıyor ancak bu sefer de sıcaklık problemi yaşıyorum.

1.25'de bilgisayarımın çalışacağını zannetmiyorum. 1.375Volt ile anca 4.2GHz'de tutabilmiştim.
Ben 1.25 ile oyunlarda rahatlıkla 4.20 görüyorum bazen 4.30 larada çıkıyor. Deneyebilirsin, kasanın hava akışı da başarısız olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı