MSI CX62 6QD-234XTR RAM yükseltme

kagaans

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Herkese iyi forumlar,

Arkadaşlar ekran görüntülerini ekte gönderdiğim ve başlıkta da bahsettiğim gibi MSI marka dizüstü bilgisayarıma RAM takviyesi yapmak istiyorum. Aynı özelliklerde RAM almak zorunda olduğumu vs biliyorum. Bilgisayar ve bilgisayar teknolojileriyle aram fazla iyidir. Fakat sormak istediğim bazı noktalar var.

-- CPU-Z üzerinde "Memory" sekmesinde gördüğümüz NB Frequency tam olarak neyi ifade etmektedir? Anakartın desteklediği maximum RAM frekansı bu mudur?

-- Eğer ilk sorunun cevabı "hayır" ise; anakartımın desteklediği maximum RAM frekansını nereden öğrenebilirim?

-- Bir de örneğin masaüstü Ryzen işlemcilerinde Dual-Channel RAM kullanımı özellikle APU kullanırken Single-Channel RAM kullanımına göre fark yaratıyor. i5-6300HQ model işlemciye sahip dizüstü bilgisayarımda da Dual veya Single-Channel RAM kullanımı fark yaratır mı?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Sağlıklı günler :)

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    49,2 KB · Görüntüleme: 85
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    36,1 KB · Görüntüleme: 92
  • Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    36,5 KB · Görüntüleme: 83
  • Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg
    45,4 KB · Görüntüleme: 82
Son düzenleyen: Moderatör:
  • NB Frequency, anakartın kuzey köprüsünün yani chipsetinin hızıdır. Yani anakartın desteklediği maksimum hız ile alakalı değil.
  • AMD Ryzen tabanlı sistemlerde, Dual Channel özelliği daha çok etkili oluyor. Genel olarak Dual Channel özelliği, performans artışı sağlar.

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, cevaplar benim de tahmin ettiğim gibiydi. Fakat aslında benim için en önemli soru olan ikinci sorunun cevabını hala alabilmiş değilim. Gözünüzden kaçmışsa diye söylüyorum yanlış anlamayın, bu konu hakkında bir fikriniz var mı ?

Estağfurullah neden yanlış anlayım. Laptop modelinizi yazıp, MSI sitesinden kontrol etmeye çalıştım. Fakat destek sayfası 404 hatası veriyor. Maalesef detaylı bir bilgiye ulaşamadım. Birkaç siteden kontrol ettim. Büyük ihtimal maksimum 32 GB 2133MHz'ye kadar destekliyor. Attığım resim, MSI resmi sitesi.

Eki Görüntüle 537832

Ben de bakmıştım buradan, destek sekmesi biraz sıkıntılı çalışıyor. Ben user guide ve manual dosyalarını indirebildim fakat orada da bu konuyla ilgili bir bilgi olmayınca forumda paylaşayım demiştim sorunumu. İlginiz için çok teşekkürler

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı