MSI CX640DX Isınma Sorunu

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
MSI'ın CX640DX modeli laptopunu kullanmaktayım. Intel Core i5-2430M işlemci GT540M ekran kartı (Intel HD Graphics 3000 de var aynı zamanda) ve 6 GB RAM var bilgisayarda. Nisan sonlarında aldığım bu bilgisayarda her oyunu çok rahat çalıştırıyordum altında soğutucuyla. Ama hard diskinde oluşan bir problem nedeniyle Mayıs sonu gibi kısa bir süre içerisinde servise göndermek mecburiyetinde kaldım ve bilgisayar geldiğinden beri aşırı derecede hantal ve fazla ısınma yapıyor. Daha sonra içinin temizlenmesi için bir daha gönderdim servise, temizlenip geldi ve ısınma sorunu 5 6 gün için kalktı ama sonra yeniden başladı. Masaüstünde, işlemci üzerindeki ekran kartı kullanılmasına rağmen GT540 80°'ile 83° arasında değişen bir ısıda (Bilgisayar sabit duruyor ve altında Logitech N200 soğutucu en yüksek hızda soğutuyor). Sence ne yapmalıyım servise gönderip aynı bilgisayardan yeni bir tane isteyebilir miyim? İkinci bir sorunum da işlemci üzerindeki Intel HD Graphics 3000 ekran kartı. Bu ekran kartını tamamen devre dışı bırakma gibi bir şansım var mı? Çünkü bazı oyunlarda diğer ekran kartına geçmiyor ve elle geçmeye çalıştığımda da oyun hiç açılmıyor. Windows güncelleştirmeleri de dâhil her güncelleştirmem tam.

Temizleme ile düzelecek bir sorun gibi gözükmüyor. Cihazın içini açıp kendin termal macunu değiştirmen gerekiyor. Zira 80 derece hiç de normal bir değer değil. Dâhili ekran kartını devre dışı bırakamazsın maalesef. Yapman gereken en son nVidia Beta sürücüsünü kurmak ve harici GPU açılmayan oyunları nVidia Control Panel’dan elle ayarlamak.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.