Çözüldü MSI Cyborg 15 BIOS Update failed wrong image format 11 hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kaanelmas

Hectopat
MSI Cyborg 15 A13vf model laptopum var. 13.nesil i7 işlemcili olduğu için Intel'in yeni yayınladığı microcode güncellemesi gelmiştir herhalde diye 8 Ağustos 2024 tarihli BIOS'u kurmak istedim ama kendi sitesinden indirmeme rağmen BIOS Update failed wrong image format 11 diye bir hata veriyor ve internette bu konu hakkında detaylı bir açıklama yok. 3,4 kere indirip tekrar tekrar denedim sürekli aynı hatayı alıyorum yardım edebilir misiniz?

Çözüm
Saçma değil mi bendeki mantıken daha yeni olması lazım anlamadım. Windows Update ile güncelleniyormuş bende kendi sitelerinden öğrendim.

Sorunu çözdüm şöyle ki; MSI yüksek ihtimalle bu microcode güncellemesini E15K1IMS. 110 BIOS'una yapmış ve bu daha eski bir BIOS, bendeki BIOS'u ben Temmuz'da güncellemiştim ve bu BIOS E15K1IMS. 112 idi. Yani burada bir BIOS downgrade var resmi olarak. Nedenini bilmiyorum ve MSI BIOS ayarlarında BIOS downgrade kapalı olarak geliyor. BIOS içinden downgrade ayarını açtıktan sonra sorun çözüldü. Bu tarz sıkıntı yaşayan bence illa olur çünkü son BIOS gerçekten E15K1IMS. 112 'ydi neden bir downgrade var bilmiyorum.
USB bellekle yapıyorsanız belleği FAT32 biçiminde hazırlayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Videodaki BIOS ile sitede olan BIOS boyutlarına kadar aynı sadece tarihleri farklı. Cihazımda E15K1IMS.112 isimli BIOS var mantıken cihazımda olanın daha yeni olması lazım değil mi?

Hocam videodaki farklı olabilir siz buraya bakın.

2024-08-23_19-20-53.png

Bu sürüm 15 gün önce yayınlanmış.

Bendeki E15K1IMS.112 sitedeki E15K1IMS.110 ve ben sitedeki BIOS'u 20.'ye kurmaya çalışıyorum yok olmuyor USB FAT32 bir hata yaptığımı da düşünmüyorum Windows Update üzerinden bir BIOS güncellemesi yaptım az önce o da bunu kurmadı anlayamıyorum.

Saçma değil mi bendeki mantıken daha yeni olması lazım anlamadım. Windows Update ile güncelleniyormuş bende kendi sitelerinden öğrendim.

Sorunu çözdüm şöyle ki; MSI yüksek ihtimalle bu microcode güncellemesini E15K1IMS. 110 BIOS'una yapmış ve bu daha eski bir BIOS, bendeki BIOS'u ben Temmuz'da güncellemiştim ve bu BIOS E15K1IMS. 112 idi. Yani burada bir BIOS downgrade var resmi olarak. Nedenini bilmiyorum ve MSI BIOS ayarlarında BIOS downgrade kapalı olarak geliyor. BIOS içinden downgrade ayarını açtıktan sonra sorun çözüldü. Bu tarz sıkıntı yaşayan bence illa olur çünkü son BIOS gerçekten E15K1IMS. 112 'ydi neden bir downgrade var bilmiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı