MSI Dragon Center'dan BIOS güncellemesi sonrası anakartta CPU LED ışığı yanmaya başladı

387018

Hectopat
MSI Dragon Center'dan BIOS güncellemesi sonrası anakartta CPU LED ışığı yanmaya başladı. Görüntü gelmiyor. BIOS pilini çıkartıp reset attım ama hâlâ devam ediyor. Anakart MSI MPG Z490 Carbon.

Z490. sorun hala devam ediyor tek RAM takılı olduğu hâlde.
O halde servis yolu göründü gibi duruyor. BIOS zaten hassas bir konu, bir de böyle Dragon Center falan üzerinden yapılınca iyice sıkıntı. Geçmiş olsun, yapılacak bir şey yok gibi gözüküyor.

ASUS'tan MSI'a geçtiğime bin pişmanım şu an. Rezalet bir durum, Dragon Center yüzünden diğer programların senkronizasyonu bozulup duruyordu bu olayda üstüne eklendi. Gerçekten çok komik bu kadar büyük bir firmanın yaptığı şeyler...

ASUS'tan MSI'a geçtiğime bin pişmanım şu an.
Dragon Center yüzünden anakart markası değiştirmeyi düşünüyorum ben de. Gerçekten kötü bir yazılım. Dragon Center bilgisayarımda yüklüyken ekranım hep mor oluyor, ''True Color'' ayarının mükemmel ötesi hatası yüzünden.

Dragon Center yüzünden anakart markası değiştirmeyi düşünüyorum ben de. Gerçekten kötü bir yazılım. Dragon Center bilgisayarımda yüklüyken ekranım hep mor oluyor, "true color" ayarının mükemmel ötesi hatası yüzünden.

Buna ek olarak fan hızını ayarlaması ve kendi BIOS'u ile çakışması, NVIDIA GeForce ile oyun ayarlarında çakışması ve işlemciyi sürekli saçma sapan darlaması diye gidiyor ha unutmadan LAN Manager kapalı olduğu halde internet kullanımını kafasına göre kısıp açması falan diye gidiyor. @4PieD sorunu çözemedik ama yardımlarınız için teşekkür ederim :)
Direkt olarak MSI Türkiye'yi mesai saatleri içerisinde arayın. Doğrudan servispoint'e kargolayın diye söylüyorlar. Mail falan uğraşmaya değmez, vakit kaybı.

Anakartında BIOS flashback tuşu olsaydı bunlara hiç gerek kalmazdı, USB'ye atardın eski kullandığın BIOS sürümünü, tuşa bastığın gibi BIOS'u kurardı. Şu özelliği çok gören firmalar... Elindeki anakart üst seviye bir model bir de, işin kötüsü de bu.

@387018 bir şey soracağım, anakartınız Z490 Carbon mu yoksa Z590 Carbon mu? Eğer Z590 Carbon ise kendiniz kurtarabilirsiniz.

Imzada Z590 kalmış sonradan fark ettim 😅

Son düzenleme:
@BerkayZ87 Hocam MSI Dragon Center üzerinden güncelleme yapsam bir problem çıkar mı? "Chipset Drivers" ve "Intel WIFI Drivers" bu 2 sini güncellemek istiyorum.

1636901818819-png.1214526

Technopat Haberler

Geri
Yukarı