MSI fan kontrolü

klaviqula

Megapat
Daha fazla  
Kısa süre önce anakart, işlemci, RAM güncelledim. MSI Tomahawk X570 anakarta geçtim. Kasamda 4 fan( 2 Akasa Viper s-Flow, 2 Corsair) var. İnternette takılırken 4 fanı kapatıyorum, sadece işlemcinin 2 fanı %25'te dönüyor. Oyun oynarken fan eğrisiyle ayar yapıyorum. Problem şu ki MSI masaüstü programı bu işler için çok ilkel kalıyor. Yaşadığım problemler:
1- 4 fanı seçip hepsini birden ayarlayamıyorum. Hepsine girip tek tek ayar yapmak gerekiyor.
2- fan hızı ayarlarken sıcaklığı aynı anda göremiyorum, fan ayarlarından çıkıp "hardware monitoring"e girmek gerekiyor.
3- "customize" seçeneği ile fan ayarlarınızı seçebiliyorsunuz ama 2. profil kaydetmeye izin vermiyor.
4- 70 dereceye kadar fanları çalıştırma diye "customize" üzerinden ayarladığım fanlar, hazır profillere( Extreme performans, balanced, silent) geçince çalışmaya başlamıyor. Manuel olarak %25-50-100 seçene kadar %0'da duruyorlar.
Piyasada köklü bilinen bir markanın üst model çipsetli bir anakartında bunları yaşanmaması gerekirdi diye düşünüyorum. BIOS'a girip ayarlamak pratik değil. Media-oyun arasında kolayca fan ayarlarında kullanıcı geçiş yapabilmeli. Burada çözüm bulmak için değil, bilgi vermek için yazıyorum. Bu işi çözmesi gereken MSI. Umarım MSI Center'ı hızla güncellerler.

Son düzenleme:
1.0.64.0 sürümündeyim. 4.problemi artık yaşamıyorum. İlk 3 madde hala geçerli. Yakın zamanda Gigabyte'ın Gigabyte Control Center'ını kullandım. Msi'dan yazılım olarak çok çok daha kötüleri varmış, onu görmüş oldum. MSI'ın gözünü seveyim moduna geldim, Gigabyte'dan sonra.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı