MSI G2412F ekranı kaydırınca görüntüde bozulmalar oluyor

Rozenn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, elimde MSI G2412F modeli monitör var. Önceki monitörüm G2412'nin bozulmasıyla bu model ile değişim yaptılar. Fakat bu sefer DPI kablosu yerine HDMI kablosu ile geldi. Kablonun HDMI olmasından mı kaynaklı bilmiyorum ama tarayıcıda scroll tuşuna basıp fareyi kaydırarak siteleri kaydırdığımda ekrandaki görüntülerin keskinliği ve parlaklığı artıyor gibi oluyor ve küçük bozulmalar meydana geliyor. Tabii renk değişmesi gibi bir bozulma değil fakat rahatlıkla anlaşılan bir olay. Acaba HDMI bağlantılarda zaten olan bir durum mudur? Yoksa monitörde mi sıkıntı var?

Monitörün tepki süresi ayarını ''en hızlı'' moda getirdiğimde sorun çıktığını fark ettim fakat aynı monitörün önceki versiyonunda böyle bir sorun yaşamamıştım.

Son düzenleme:
Kablonuzu farklı bir HDMI portu ile test edin ve ekran kartı sürücünüzü güncelleyin.

İmkan varsa DP kablosu alıp denemek kesin çözüm olabilir.

Ayrıca monitörünüzün ayarlarını sıfırlayıp, "en hızlı" tepki süresi ayarını kapatmanızı öneririm.

Şu an hızlı modda kullanıyorum, ekran kartı sürücüsünü güncelleyip bir deneyeyim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…