MSI G2412F vs MSI G244F

Lenovo.
G2412F.

G244F e2.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lenovo özet.
1.49 Delta'e değeri çıkmış. Profesyonel kullanım için Delta'e değeri 2'nin altında olmalı. Yine de fabrikadan kalibrasyonlu gelmediği sürece size gelen modelin 2'nin altında olacağını düşünmeyin. Şansa bağlı kötüsü de gelebilir. Monitörün renk gamutu çok yüksek.

G244F E2 özet.
Renk gamutu düşük.
Delta'e değeri de 1.74 çıkmış.

G2412F özet.

G2412F ile alakalı inceleme bulamadım belki vardır bilmiyorum. Kullandığı panel iyi değil ama, bilgin olsun. Zaten rehberde açıklanmış.

İşte bunu arıyordum, displayspeficationda renk komutlarını ynalış söylemiş sanırım, Lenovo'yu alacağım ama anlamadığım, kötüsü gelirse nasıl olacak iyisi gelirse, biraz açar mısınız? Yorumunuz için teşekkürler.

İşte bunu arıyordum, displayspeficationda renk komutlarını ynalış söylemiş sanırım, Lenovo'yu alacağım ama anlamadığım, kötüsü gelirse nasıl olacak iyisi gelirse, biraz açar mısınız? Yorumunuz için teşekkürler.

Renk doğruluğu monitörden monitöre göre değişir. Aynı monitörden 10 tane alın hepsinde farklı olur yani. En iyi renk doğruluğu için ya fabrika çıkışı kalibrasyonlu bir monitör alacaksınız ya da kendiniz kalibre edeceksiniz. Bu fiyatlarda fabrika çıkışı kalibre edilmiş bir monitör var mı bilmiyorum. Varsa da renk gamutu düşüktür muhtemelen. Üretkenlik için satılan monitörlerin renk gamutları oyuncu monitörleri kadar iyi olmuyor genelde.

Mesela başka bir incelemede 1.43 Delta'e çıkmış. Renk sıcaklığı ise öbür incelemede 7000k iken bu incelemede 6422K çıkmış. Gama vs de farklıdır yüksek ihtimal.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Renk doğruluğu monitörden monitöre göre değişir. Aynı monitörden 10 tane alın hepsinde farklı olur yani. En iyi renk doğruluğu için ya fabrika çıkışı kalibrasyonlu bir monitör alacaksınız ya da kendiniz kalibre edeceksiniz. Bu fiyatlarda fabrika çıkışı kalibre edilmiş bir monitör var mı bilmiyorum. Varsa da renk gamutu düşüktür muhtemelen. Üretkenlik için satılan monitörlerin renk gamutları oyuncu monitörleri kadar iyi olmuyor genelde.
yani kendim kalibre edebilirim internetten ayar bulup, doğrumudur?

@kxy hocama katılıyorum, en kötü AOC alın, VG240y de sorunlu bir cihaz, 4-5 ay sonra otomatik bozuluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı