MSI G2422 monitör ayarı nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan imzeo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.123

imzeo

Centipat
Son düzenleyen: Moderatör:
Geldiğinde ölü piksel testi, UFO testi ve ışık sızması testi yapabilirsin. IPS Glow mutlaka olacaktır. Kaç derecelik var ona bakılır.
Ölü piksel olmaması önemli faktör. UFO testinde ghosting çıkmaz ama görmekte fayda var.
Ayarlar ise biraz kişiye bağlı. Göz zevkinize hitap eden ayarları siz yaparak bulmaya çalışın.

Geldiğinde ölü piksel testi, UFO testi ve ışık sızması testi yapabilirsin. IPS Glow mutlaka olacaktır. Kaç derecelik var ona bakılır.
Ölü piksel olmaması önemli faktör. UFO testinde ghosting çıkmaz ama görmekte fayda var.
Ayarlar ise biraz kişiye bağlı. Göz zevkinize hitap eden ayarları siz yaparak bulmaya çalışın.
Bilgiler için teşekkür ederim hocam. Belirtmiş olduğunuz testleri nereden yapabilirim? Belirli bir uygulamasi, sitesi var mı?

Hocam çok iyi fiyata almışsınız. Kasım ayında MSI G2412'yi 4500'e almıştım. Geldiğinde ölü piksel testi yapmalısınız. Google'a ölü piksel testi yazdığınızda en üstte bir site çıkıyor, orası işinizi görür. Ürünün ayarları için arka tarafında bir joystick var kırmızı. Ona basılı tutuyorsunuz ayar ekranı açılıyor. Oradan dili Türkçe yaparak dilediğin ayarı açıp kapatabilirsin. Ekstra bir ayar yapmana gerek yok. Kurulumu da çok basit zaten.

Hocam çok iyi fiyata almışsınız. Kasım ayında MSI G2412'yi 4500'e almıştım. Geldiğinde ölü piksel testi yapmalısınız. Google'a ölü piksel testi yazdığınızda en üstte bir site çıkıyor, orası işinizi görür. Ürünün ayarları için arka tarafında bir joystick var kırmızı. Ona basılı tutuyorsunuz ayar ekranı açılıyor. Oradan dili Türkçe yaparak dilediğin ayarı açıp kapatabilirsin. Ekstra bir ayar yapmana gerek yok. Kurulumu da çok basit zaten.
Teşekkür ederim hocam.

İsimleri yazarak çok rahatlıkla Google'da bulabilirsin. Bunlar çok sık yapılan testler olduğu için gırla sayfa dolu.
Çok kapsamlı bir şey istersen EIZO monitors for offices, photos & design, medicine, gaming and industry buradan yapabilirsin ama kafan karışır.
Tamamdır teşekkür ederim🙏

Hocam monitör PS destekli diye özellikle aldım ancak sanki PS 4 televizyona göre kötü görünüyor. Hdr yok onu biliyorum rgb açtı ama derin renk çıkışı ayarını açmadı. Bunun nedenini biliyor musunuz?
@lyforeid
@Saint Lucia

Hocam bir de kutudan DP ile adaptör çıktı ama güç kablosu çıkmadı normal mi bu?

Dosya Ekleri

• 20240105_185851.jpg
    20240105_185851.jpg
    87,9 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Hocam monitör PS destekli diye özellikle aldım ancak sanki PS 4 televizyona göre kötü görünüyor. HDR yok onu biliyorum RGB açtı ama derin renk çıkışı ayarını açmadı. Bunun nedenini biliyor musunuz?

Pek bilgim yok açıkçası. Biraz düşününce sanki HDMI kablonun sürümü düşük olduğu için bunu yapar diye düşünüyorum. Güç kablosu çıkmayabiliyor. Maliyetten kaçma politikası.

Pek bilgim yok açıkçası. Biraz düşününce sanki HDMI kablonun sürümü düşük olduğu için bunu yapar diye düşünüyorum. Güç kablosu çıkmayabiliyor. Maliyetten kaçma politikası.
Önemli bir şey değil evde zaten vardı ama çok sacma geldi. Biri açıp bir kusurdan dolayı iade falan mi etti diye düşündüm ancak monitörde bir sorun yok gibi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı