Hocam bütçeyi 5500-6000 civarlarına çıkarsam başka öneriniz olur mu acaba yoksa attığınız modeli almayı düşünüyorum.
Hocam bu testi siz mi yaptınız? Ayrıca bildiğim kadarıyla soldaki değerlere bakılıyordu. Cünkü şu dönemde OLED monitörler bile zar zor 140 sRGB veriyor.Attigim model %145 sRGB.Eki Görüntüle 2522271
Hocam bu testi siz mi yaptınız? Ayrıca bildiğim kadarıyla soldaki değerlere bakılıyordu. Cünkü şu dönemde OLED monitörler bile zar zor 140 sRGB veriyor.
anladım hocam. Ancak o kadar fark edeceğini sanmıyorum. Bu durumda R24e almak daha mantıklı. Zamanında pivot olduğundan ve daha ucuz olduğundan G244PF E2 almıştım.Soldakiler kadar sagdakiler onemli. Soldakilere bakarsak G244F E2 %94 sRGB veriyor.
anladım hocam. Ancak o kadar fark edeceğini sanmıyorum. Bu durumda R24e almak daha mantıklı. Zamanında pivot olduğundan ve daha ucuz olduğundan G244PF E2 almıştım.
sRGB'de zaten çok dar ve eski bir teknoloji aslında hocam. %90 üstü olmaması zaten rezillik olur. Hemen hemen tüm monitörler 100'e yakın değerler veriyor.Soldakiler kadar sagdakiler onemli. Soldakilere bakarsak G244F E2 %94 sRGB veriyor.
sRGB'de zaten çok dar ve eski bir teknoloji aslında hocam. %90 üstü olmaması zaten rezillik olur. Hemen hemen tüm monitörler 100'e yakın değerler veriyor.
Hocam bu testi siz mi yaptınız? Ayrıca bildiğim kadarıyla soldaki değerlere bakılıyordu. Cünkü şu dönemde OLED monitörler bile zar zor 140 sRGB veriyor.
Volume değerine fazla takılmayın ayrıca hocam, coverage değerleri daha değerli. Bir de monitörün cidden kontrastı berbat olması çok şeyi değiştiriyor, acemide olsa kendi karşılaştırma incelemem var:
(R24E'de ki renk sorununu çözdüğümü belirtiyim.)Elektronik: Lenovo Legion R24E 3.799TL
Lenovo R24e mi yoksa MSI 244F E2 mi? Fiyatı önemsiz. Sadece hangisi daha iyi tatmin eder? Lenovo Legion R24e çok daha iyi bir monitör. R24E'de %94 dCi P3, %84 Adobe RGB bulunurken; G244F E2 için bu değerler %75 civarı falan. Bariz renk kalite farkı var. Kontrast olarak da R24e 1200:1 civarı...www.technopat.net
Sadece sRGB Volume değerinin farklı olduğu bir itopik senaryo düşünsek aradaki fark rahat gözlemlenebilir mi hocam?sRGB de volume önemli. Diğer gamutlarda ise coverage önemli. Günümüz monitörlerinde %100sRGB coverage çok rahat bir gamut. Ama aradaki fark şu birisi %120sRGB volume iken diğeri %140sRGB volume görüyorsa %140 olan daha doygun gözükecektir.
İki monitörde örneğin %90 DCI-P3 çıkıyorsa sRGB volume veya rec 2020 gibi değerlere bakmak lazım. Kriter olarak sRGB de volume değeri alınmalı. sRGB coverage da %100 bile göremiyorsa çöptür zaten, o ayrı bir mevzu.
Sadece sRGB volume değerinin farklı olduğu bir itopik senaryo düşünsek aradaki fark rahat gözlemlenebilir mi hocam?