MSI G244F E2 alınır mı?

anladım hocam. Ancak o kadar fark edeceğini sanmıyorum. Bu durumda R24e almak daha mantıklı. Zamanında pivot olduğundan ve daha ucuz olduğundan G244PF E2 almıştım.

Oldukca fark ediyor hocam ozellikle R24e kontrast olarak daha iyi. 1100:1 civari verirken G244F E2 700:1-800:1 civari veriyor ucuk bir fark var.

Soldakiler kadar sagdakiler onemli. Soldakilere bakarsak G244F E2 %94 sRGB veriyor.
sRGB'de zaten çok dar ve eski bir teknoloji aslında hocam. %90 üstü olmaması zaten rezillik olur. Hemen hemen tüm monitörler 100'e yakın değerler veriyor.

sRGB'de zaten çok dar ve eski bir teknoloji aslında hocam. %90 üstü olmaması zaten rezillik olur. Hemen hemen tüm monitörler 100'e yakın değerler veriyor.

Katiliyorum, DCI-P3 bakarsakta arada ucurum var zaten. R24e %97 verirken G244F E2 %85 civari veriyor yanlis bilmiyorsam.

Hocam bu testi siz mi yaptınız? Ayrıca bildiğim kadarıyla soldaki değerlere bakılıyordu. Cünkü şu dönemde OLED monitörler bile zar zor 140 sRGB veriyor.

%170sRGB volume gören IPS monitörler var. OLED'lerde görebiliyor bu değerleri. Bendeki AW2725DF %165 çıkıyor mesela. Gayet normal yani.

Volume değerine fazla takılmayın ayrıca hocam, coverage değerleri daha değerli. Bir de monitörün cidden kontrastı berbat olması çok şeyi değiştiriyor, acemide olsa kendi karşılaştırma incelemem var:
(R24E'de ki renk sorununu çözdüğümü belirtiyim.)

sRGB de volume önemli. Diğer gamutlarda ise coverage önemli. Günümüz monitörlerinde %100sRGB coverage çok rahat bir gamut. Ama aradaki fark şu birisi %120sRGB volume iken diğeri %140sRGB volume görüyorsa %140 olan daha doygun gözükecektir.

İki monitörde örneğin %90 DCI-P3 çıkıyorsa sRGB volume veya rec 2020 gibi değerlere bakmak lazım. Kriter olarak sRGB de volume değeri alınmalı. sRGB coverage da %100 bile göremiyorsa çöptür zaten, o ayrı bir mevzu.

Son düzenleme:
sRGB de volume önemli. Diğer gamutlarda ise coverage önemli. Günümüz monitörlerinde %100sRGB coverage çok rahat bir gamut. Ama aradaki fark şu birisi %120sRGB volume iken diğeri %140sRGB volume görüyorsa %140 olan daha doygun gözükecektir.

İki monitörde örneğin %90 DCI-P3 çıkıyorsa sRGB volume veya rec 2020 gibi değerlere bakmak lazım. Kriter olarak sRGB de volume değeri alınmalı. sRGB coverage da %100 bile göremiyorsa çöptür zaten, o ayrı bir mevzu.
Sadece sRGB Volume değerinin farklı olduğu bir itopik senaryo düşünsek aradaki fark rahat gözlemlenebilir mi hocam?

Sadece sRGB volume değerinin farklı olduğu bir itopik senaryo düşünsek aradaki fark rahat gözlemlenebilir mi hocam?

Aradaki farka bağlı, %90 DCI-P3 çıkan monitörlerin genelde sRGB volume değeri de %130-140 arası oluyor.

Sorunuzun cevabına gelecek ilk başta dediğim gibi %2-3 fark olursa çok önemli değil ancak %7-10 fark olursa ve monitörleri yan yana koyarak kıyas yaparsak volume değeri yüksek olan daha doygun gözükecektir. Çok büyük fark olmaz tabii ki ama fazlası varken neden daha azıyla yetinelim değil mi?

Rahat rahat gözlemlenecek kadar da fark olacağını sanmıyorum. Yine de yan yana koyarsak fark olur.

Biraz karışık dedim ama demek istediğim anlaşılmıştır bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı