Alakası yok kontrast oranı ve parlaklığı düşük. Tabii siz inceleme verilerini kâle almadığınız için kötüleyemeyiz değil mi? Sizde haklısınız epey vb sitelerden kağıtüstü verilere bakıp iyi dememiz lazımdı.
Anlıyorum hocam. Ben 10-15 yıllık çok eski ve sorunlu bir monitörden geçtiğim için bana parlaklık değerleri gayet fazla geldi. Renk doygunluğu açısından da beni gayet tatmin etti. Ama forumlarda bu monitör yorumlarının altında çok fazla kötüleme gördüğümden dolayı endişelendim acaba bir sorunu falan mı var diye.
Anlıyorum hocam. Ben 10-15 yıllık çok eski ve sorunlu bir monitörden geçtiğim için bana parlaklık değerleri gayet fazla geldi. Renk doygunluğu açısından da beni gayet tatmin etti. Ama forumlarda bu monitör yorumlarının altında çok fazla kötüleme gördüğümden dolayı endişelendim acaba bir sorunu falan mı var diye.
Sorunu yok hocam he tabii bir gün Update ile 280 Hz overclock modu gelir de 30 dakika panel dayanırsa bana içinizden hakaret edebilirsiniz o zaman sorunlu görülebilir.
265CD civarı parlaklık sunuyor. Odanız çok fazla ışık almıyorsa sorun olmaz. Düşükten kasıt çoğu panel 300CD ve üstü verebildiği için bu durum böyle. Renk gamutu iyi olabilir zira MSI monitörlerin genelde yüksek oluyor. Ayrıyeten bir sorunu var mı bilmiyorum tabii.
Sorunu yok hocam he tabii bir gün Update ile 280 Hz overclock modu gelir de 30 dakika panel dayanırsa bana içinizden hakaret edebilirsiniz o zaman sorunlu görülebilir.
Hocam ben 15 senelik 60Hz verdiğinden şüpheli bir monitörden geçtim. Şu an 180Hz kullanırsam bir şey olur diye 165Hz kullanıyorum kendisini
Bu kişiden kişiye değişen bir durum ama bana fazlasıyla iyi bir monitör. Tek korkum bir konuda yeni bir panel kullandıklarından dolayı şu an önerilmemesi gereken bir monitör olduğunu okumuştum. O yüzden acaba bir şey olur mu diye düşündüm.
Rapid IPS ve Fast IPS gibi seyler tamamen pazarlama taktigidir. Rapid IPS veya Fast IPS yazmamasi o monitorun yavas oldugu anlamina veya Rapid IPS veya Fast IPS yazmasi o monitorun hizli oldugu anlamina gelmez. Bu takiyi zaten su an kullanmayan marka yok, her markanin kendine gore bir isimlendirmesi var. Ayrica "ortalama" 1ms GtG verebilecek bir IPS monitor yok. Ureticiler sitelerine 1ms GtG yazar cunku monitorleri 30 dakika calistirip uygun ayarlamalarla test ederler ve bu testte sadece belirli araliktaki degeri alirlar bu da en dusuk ms degeri aldiklari bolge olan %10 - %90 araligidir. Bu bolgede monitorler genelde en dusuk gecikme suresini sunar. Zaten burada 1ms veya 2ms falan elde ettikleri an sitelerine 1ms veya 2ms diye belirtirler lakin ortalama GtG suresi hakkinda bilgi vermezler lakin onemli olan monitorun ortalama GtG suresidir.Rapid IPS veya Fast IPS denen IPS modelleri genellikle 1 ms GtG ile gelir fakat düz IPS'lerde durum böyle olmuyor genelde MPRT olarak 1 ms diyerek geliyorlar çoğu MSI modeli Rapid IPS olarak geliyor o yüzden ben MSI modellerini öneriyorum onun dışında modellerinin arasındaki farklara ve fiyata göre arkadaş seçim yapabilir.
Hemen hemen TN panel seviyesinde kontrast oranı var. Gayet de alınmayacak bir model. 900:1 kötü bir değer.
Soldaki 800:1 kontrast oranına sahip iken sağdaki 1200:1 kontrast oranına sahip.
Eki Görüntüle 2423266
MSI'ın böyle kötü monitörleri varken tam tersi 1500:1 kontrast oranı sunabilen IPS monitörleri de var. Görüntüye önem vermiyorsan buyur al. Kalite farkı ortada yani.
30 dakika dayanıyor da neyse...
15 senelik 60Hz monitörden sonra neye geçerseniz geçin çağ atlar.
Dediğim gibi kronik bir sorunu vs var mı bilmiyorum benim yüzüne bakmayacağım bir model. Siz memnun kaldıysanız ne mutlu size. Ben parasını hak eden bir monitör olduğunu düşünmüyorum.
Hemen hemen TN panel seviyesinde kontrast oranı var. Gayet de alınmayacak bir model. 900:1 kötü bir değer.
Soldaki 800:1 kontrast oranına sahip iken sağdaki 1200:1 kontrast oranına sahip.
Eki Görüntüle 2423266
MSI'ın böyle kötü monitörleri varken tam tersi 1500:1 kontrast oranı sunabilen IPS monitörleri de var. Görüntüye önem vermiyorsan buyur al. Kalite farkı ortada yani.
30 dakika dayanıyor da neyse...
Dediğin 800:1 2008'den kalma MSI mı çünkü sorudaki modellerin hiçbiri 800:1 değil yine dediğim gibi 1500:1 monitörün 8 ms GtG olacaksa almanın ne mantığı var? Televizyon mu bu? Her şeyi sadece parlaklık ve kontrast sanıyorsunuz ama tepkime süresi en önemli faktörlerden birisi üstüne bu renk kalitesinde bu fiyata MSI varken Dell ile karşılaştırmak saçmalamak olmuyor da benim konuşmam saçmalık oluyor o apayrı bir olay.
Markalar alt modellerini reklam yuzu yapmak gibi bir cabaya girmezler dolayisiyla uygun fiyatli urunlerde bir gelisim beklemek hata. Aksine ucuz urunlerde maksimum verim elde etmek icin olabildigince ucuz seceneklere yonelirler, bu yol da giris seviye panel ve arka aydinlatma kullanmaktan gecer. Dolayisiyla 2008'den kalmalik bir durum yok. 2025 yilinda hala 800:1 kontrast sunan monitorler uretiliyor ve uretilmeye de devam edilecek. Eger markalar sandigin kadar etiklik kavramina onem verseydi ve kar amaci gutmeselerdi butun uygun fiyatli ve orta fiyatli modellerde LTPS gorurduk a-Si TFT veya Oxide TFT yerine. Oxide TFT'yi bile tek tuk koyuyorlar.Dediğin 800:1 2008'den kalma MSI mı çünkü sorudaki modellerin hiçbiri 800:1 değil yine dediğim gibi 1500:1.
Kullandigin monitor nedir? Merak ettim. Gidip incelemesine bakacagim, 8ms'ye camur atip kullandigin monitor 8ms cikarsa bayagi gulerim cunku.8 ms GtG olacaksa almanın ne mantığı var?