MSI G255F 24.5" 180 Hz 1 ms monitör nasıldır?

Panel olarak zayıf bir monitör hele AOC varken. Sizi üzeceğini düşünmüyorum fakat iade etme imkanınız var ise iade edip daha iyi olan AOC 24G42E yi almanız en iyisi olur.

Elektronik şans işi tabii ölü piksel vs. gibi sorunlu gelirse onu bilemem. 256F varken 255F alınmaz ama yani onu diyebilirim en azından.

256F de ghosting sorunu var diye biliyorum hocam.

https://www.vatanbilgisayar.com/msi-g255f-fhd-24-5-180hz-1ms-mprt-a-sync-oyuncu-monitor.html bu monitörü bu sabah Vatan'dan gittim aldım, sizce iade edeyim mi, nasıl monitör?
Renk gamutu zayıf:
%78 DCI P3 ve %77 Adobe RGB gibi zayıf değerler çıkıyor:
1762713403205.png

Kontrast ile Nit değeri ölçülmemiş.

Panelide bu:
6 COF'lu ve 5.8ms gecikmeye sahip, 8 bit ve ham 180Hz bir monitör. Sıradan bir IPS, pek esprisi yok. 7500K renk tonu ile mavimsi bir tonu var. Yüksek bir değer, kırmızıların turuncuya benzemesi muhtemel.
H25T7 ve GS25F2'de aynı paneli kullanıyorlar ne ilginçse onların renk gamutu çok daha iyi.

AOC 24G42e ise 1500:1 kontrast, 350 Nit parlaklık ve %98 DCI P3 çıkan bir monitör. Bariz bir kalite farkı gözükür. MSI için kontrast büyük ihtimalle 1000:1 küsür civarıdır.

Son düzenleme:
Renk gamutu zayıf:
%78 dCi P3 ve %77 Adobe RGB gibi zayıf değerler çıkıyor:
Eki Görüntüle 2601286

Kontrast ile nit değeri ölçülmemiş.

Panelide bu:
6 Cof'lu ve 5.8ms gecikmeye sahip, 8 bit ve ham 180Hz bir monitör. Sıradan bir IPS, pek esprisi yok. 7500k renk tonu ile mavimsi bir tonu var. Yüksek bir değer, kırmızıların turuncuya benzemesi muhtemel.
H25T7 ve GS25F2'de aynı paneli kullanıyorlar ne ilginçse onların renk gamutu çok daha iyi.

AOC 24G42e ise 1500:1 kontrast, 350 nit parlaklık ve %98 dCi P3 çıkan bir monitör. Bariz bir kalite farkı gözükür. MSI için kontrast büyük ihtimalle 1000:1 küsur civarıdır.

Hocam bildiğiniz gibi iade etme işi zorlu iş sizce yani öyle et kesinlikle denecek bir durummu renkleri doğru göstermiyor mu?

Hocam bildiğiniz gibi iade etme işi zorlu iş sizce yani öyle et kesinlikle denecek bir durummu renkleri doğru göstermiyor mu?
AOC ile yan yana koysanız bir kalite farkı olur, birde sonuçta paranızın hakkı mevzusu var. Genellikle bu yüzden İnternetten almak herzaman daha iyi, yüz yüze alınca bozuk çıksa bile yokuşa sürüyorlar.

Kısaca bile bile lades demek hoş değil, bizzat yaşadım. Almışken tam almak lazım.

Renk gamutu zayıf:
%78 DCI P3 ve %77 Adobe RGB gibi zayıf değerler çıkıyor:
Eki Görüntüle 2601286

Kontrast ile Nit değeri ölçülmemiş.

Panelide bu:
6 COF'lu ve 5.8ms gecikmeye sahip, 8 bit ve ham 180Hz bir monitör. Sıradan bir IPS, pek esprisi yok. 7500K renk tonu ile mavimsi bir tonu var. Yüksek bir değer, kırmızıların turuncuya benzemesi muhtemel.

AOC 24G42e ise 1500:1 kontrast, 350 Nit parlaklık ve %98 DCI P3 çıkan bir monitör. Bariz bir kalite farkı gözükür. MSI için kontrast büyük ihtimalle 1000:1 küsür civarıdır.
G255f nin arka aydınlatması kötü. Burada ölçüm verileri var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

G255f nin arka aydınlatması kötü. Burada ölçüm verileri var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

siz ne dersiniz hocam?
Hocam sizce 24G42E mi yoksa aynısının curved va modeli mi? İps'in daha iyi oldugunu biliyorum ancak odam kapkaranlık aldıgım gigabyte monitoru iade ettim. İps'e bir şans daha versem mı sorun marka mıdır acaba

Siz ne dersiniz hocam?

C24G42e yi soruyorsunuz herhalde o modelle alakalı bilgim yok. 24g42e nin görüntü kalitesi iyiydi bu da iyi olabilir ama hız konusu muamma. Markalar da gördüğüm kadarıyla bir seri iyiyse çoğu zaman iyi olmaya devam ediyor. Eğer kötüyse yine kötü olmaya devam ediyor.

Mesela ASUS'un Q1r, Q3r ve Q5r modelleri berbat. Q7R de kötü olacak yüksek ihtimal.

MSI'ın G serisi 2k monitörleri çoğu zaman renk kapsamı ve parlaklık da iyi. G274QPF, G274QPF QD, G274QPF E2 gibi. İleride yine G serisi geldiğinde bu böyle devam eder diye tahmin ediyorum.

C24G42e yi soruyorsunuz herhalde o modelle alakalı bilgim yok. 24G42enin görüntü kalitesi iyiydi bu da iyi olabilir ama hız konusu muamma. Markalar da gördüğüm kadarıyla bir seri iyiyse çoğu zaman iyi olmaya devam ediyor. Eğer kötüyse yine kötü olmaya devam ediyor.

Mesela ASUS'un Q1r, Q3r ve Q5r modelleri berbat. Q7r de kötü olacak yüksek ihtimal.

MSI'ın g serisi 2K monitörleri çoğu zaman renk kapsamı ve parlaklık da iyi. G274QPF, G274QPF qd, G274QPF E2 gibi. İleride yine g serisi geldiğinde bu böyle devam eder diye tahmin ediyorum.

Evet hocam Gigabyte 200Hz olan modelı satın aldım ancak memnun kalmadım oncekı monitörüm VA Curved'di. Şimdi ikisinden birini satın alacağım ancak kararsız kaldım odamda sıfır ışık oluyor. Bu şekilde de IPS kullanmak imkansız anladığım kadarıyla ya da benım monitörüm kalıtesız anlayacağınız kararsız kaldım. IPS'e bir şans daha vereyim mi yoksa bildiğime mi döneyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00