MSI G274QPX alınır mı?

• Konuyu başlatan QTV
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 816
Hıza rağmen qpx öneririm. Cooler Master'ın yeni bir tane 240Hz monitörü var ama, incelemesi yok. LG'nin monitörü hız açısından daha iyi ama, görüntü kalitesinde MSI bariz üstün. IPS'ler arasında hem bu kadar doygun renk gösterip hem de kontrastı yüksek olan nadir modellerden birisi.

Ben son 1 yıldır falan rekabetçi oyun oynamıyorum. Oynadığım oyun PUBG veya Dead by Daylight oluyor. Şimdi de Last of Us part2´ye başladım onu oynuyorum. Kısaca CS´de yılda 10-15 maç atarım veya atmam. Ben şuanda G274F kullanıyorum 1080P. Geçikme olarak aralarında ciddi fark olur mu. 274QPX ile?

Ben son 1 yıldır falan rekabetçi oyun oynamıyorum. Oynadığım oyun PUBG veya Dead by Daylight oluyor. Şimdi de Last of Us part2´ye başladım onu oynuyorum. Kısaca cs´de yılda 10-15 maç atarım veya atmam. Ben şu anda G274F kullanıyorum 1080p. Geçikme olarak aralarında ciddi fark olur mu? 274qpx ile?

G274F'nin tepki süresini hatırlamıyorum. Aradaki farkı anlamayabilirsiniz. Doğru düzgün rekabetçi oynayan biri değilsiniz o yüzden dert etmeyin. Ha ben düşük gecikme istiyorum derseniz önceki mesajımda G65B'nin performansını gördünüz. IPS panel falan dinlemeyip hepsini ezip geçiyor. 🙂

G274F'nin tepki süresini hatırlamıyorum. Aradaki farkı anlamayabilirsiniz. Doğru düzgün rekabetçi oynayan biri değilsiniz o yüzden dert etmeyin. Ha ben düşük gecikme istiyorum derseniz önceki mesajımda G65B'nin performansını gördünüz. IPS panel falan dinlemeyip hepsini ezip geçiyor. 🙂

Peki bu linkte ki monitör nasıl?

Peki ms değerinin de iyi olduğu 165HZ-180Hz arası 2K önerebileceğiniz monitör var mı? G65B dışında :)

XG27acs alabilirsin ama, MSI'ın görüntü kalitesinde bariz üstün olduğunu göze alarak almalısın. MSI, renk gamutu, kontrast ve parlaklığa abanacağım diye tepki süresinden feragat etmiş.

XG27acs alabilirsin ama, MSI'ın görüntü kalitesinde bariz üstün olduğunu göze alarak almalısın. MSI, renk gamutu, kontrast ve parlaklığa abanacağım diye tepki süresinden feragat etmiş.

Evet MSI kesinlikle görüntü açısından çok iyi iş çıkartmış ancak kafam rahat etsin diye ms değeri de düşük olsun istiyorum. XG27ACS alacağım gibi duruyor.

Evet MSI kesinlikle görüntü açısından çok iyi iş çıkartmış ancak kafam rahat etsin diye ms değeri de düşük olsun istiyorum. XG27acs alacağım gibi duruyor.

Hikayeli oyunlarda bir tık yüksek tepki süresi sorun olmaz dersen qpx daha mantıklı bir seçim olur. 240Hz de Fast moduna alırsan tepki süresi düşüyor ve rekabetçi oyunlar için iyi hale geliyor. Düşük yenileme hızlarında Fast modu inverse Ghosting'e sebep oluyor. Yani hikayeli oyunlarda inverse ghosting olmasın diye standart ayarında kullanman gerekecek. Hikayeli oyunlarda hıza fazla takılmam diyorsan qpx daha mantıklı o yüzden. Benim için hareket netliği daha önemli dersen ASUS'u alabilirsin.

Yüksek yenileme hızlarında yani 150FPS ve üstünde Fast modunda kullanırsan inverse ghosting sorunu olmaz. Hem düşük tepki süresi hem de iyi bir görüntü kalitesine sahip olmuş olursun. Tek sorun oyundan oyuna göre OSD menüsüne girip response time ayarını normal veya standart moda almanın gerekmesi. Stok ayarlarda gecikmesi iyi değil çünkü.

Asus içinde response time ayarını 10.seviyeye getirmelisin.

Hikayeli oyunlarda bir tık yüksek tepki süresi sorun olmaz dersen qpx daha mantıklı bir seçim olur. 240Hz de Fast moduna alırsan tepki süresi düşüyor ve rekabetçi oyunlar için iyi hale geliyor. Düşük yenileme hızlarında Fast modu inverse Ghosting'e sebep oluyor. Yani hikayeli oyunlarda inverse ghosting olmasın diye standart ayarında kullanman gerekecek. Hikayeli oyunlarda hıza fazla takılmam diyorsan qpx daha mantıklı o yüzden. Benim için hareket netliği daha önemli dersen ASUS'u alabilirsin.

Yüksek yenileme hızlarında yani 150FPS ve üstünde Fast modunda kullanırsan inverse ghosting sorunu olmaz. Hem düşük tepki süresi hem de iyi bir görüntü kalitesine sahip olmuş olursun. Tek sorun oyundan oyuna göre OSD menüsüne girip response time ayarını normal veya standart moda almanın gerekmesi. Stok ayarlarda gecikmesi iyi değil çünkü.

ASUS içinde response time ayarını 10.seviyeye getirmelisin.

ASUS monitörü de alsam gecikme sıkıntılı mı olacak yani?

ASUS monitörü de alsam gecikme sıkıntılı mı olacak yani?

Yok sıkıntı olmaz. Stok ayarlarda en iyi performansı vermiyor o yüzden. Stokta 7.5ms ise seviye 10 yapınca 5ms civarı olacak gibi düşün.

Qpx ile aynı testte XG27acs de var. MSI 8.74ms iken ASUS 4.46ms çıkıyor.

IMG_2884.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı