Arkadaşlar önceden denemiştim fakat chameleon ve clover boot etmemişti hiç uğraşmadan anakart desteklemiyor demiştim fakat baktım ki aynı anakarta mac yükleyen çok kişi var. Şu an USB imajını tekrar yüklüyorum o yüklenene kadar size sorunları dile getireceğim.
1 - Chameleon'da USB'yi seçtikten sonra HFS+ dosyalarını okuyor (Read HFS+ yazıları geçiyor) sonra siyah ekran oluyor ve bilgisayar yeniden başlıyor boot olmuyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Hangi komutlar bu sorunu çözebilir?
2 - Radeon HD 4550'ye kext bulamadım fakat HD 4650 veya başka bir HD 4000 serisi kext'i yüklemeyi düşünüyorum. HD 4000 serisi aynı class olduğu için sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Sorun çıkarır mı?
3 - Realtek PCIe FE için kext var mı? Çünkü biliyorsunuz internetsiz olmaz.
Arkadaşlar önceden denemiştim fakat chameleon ve clover boot etmemişti hiç uğraşmadan anakart desteklemiyor demiştim fakat baktım ki aynı anakarta mac yükleyen çok kişi var. Şu an USB imajını tekrar yüklüyorum o yüklenene kadar size sorunları dile getireceğim.
1 - Chameleon'da USB'yi seçtikten sonra HFS+ dosyalarını okuyor (Read HFS+ yazıları geçiyor) sonra siyah ekran oluyor ve bilgisayar yeniden başlıyor boot olmuyor. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Hangi komutlar bu sorunu çözebilir?
2 - Radeon HD 4550'ye kext bulamadım fakat HD 4650 veya başka bir HD 4000 serisi kext'i yüklemeyi düşünüyorum. HD 4000 serisi aynı class olduğu için sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Sorun çıkarır mı?
3 - Realtek PCIe FE için kext var mı? Çünkü biliyorsunuz internetsiz olmaz.
Cevaplarınız için teşekkürler. Kağıda tüm komutları yazdım şimdi deneyeceğim hepsini tek tek İnşallah boot eder sorunsuz bir kurulum gerçekleştiririm.
Yine boot olmadı birsürü komut denedim. AHCI'den kaynaklı olabilir. BIOS'umda AHCI modu yok ve BIOS'um güncel. Bu anakarttan olan diğerleri nasıl boot etti peki? lütfen yardım.
Cevaplarınız için teşekkürler. Kağıda tüm komutları yazdım şimdi deneyeceğim hepsini tek tek İnşallah boot eder sorunsuz bir kurulum gerçekleştiririm.
Yine boot olmadı birsürü komut denedim. AHCI'den kaynaklı olabilir. BIOS'umda AHCI modu yok ve BIOS'um güncel. Bu anakarttan olan diğerleri nasıl boot etti peki? lütfen yardım.
Bios ayarlarını aşağıdaki gibi tekrar gözden geçir.
- BIOS settings:
- Set your BIOS to its default settings
- Execute Disable bit: Enabled
- Limit CPUID Max: Disabled
- Set all cores of the CPU active/enabled
- Virtualization (if exists): Enabled or Disabled, try it.
- Hyper-threading: Enabled
- HPET (High Precision Event Timer/PCH): Enabled
- SATA Mode: AHCI
- Set all the Overclock/Performance/Turbo etc. values to Auto
- Enable UEFI boot
GraphicsEnabler=No
Driverlar için teşekkür ederim fakat boot edemedim hala. kext-dev-mode=1, -x ve bir sürü komut denedim sonuç hüsran. Read HFS+'dan sonra siyah ekan ve kapanıyor.
İkiside mevcut. Yalnız şimdi aklıma birşey geldi. Clover'da Mac OS X için uyumsuz dediği için Chameleon'a geçmek istemiştim fakat 1 tuşuna basınca geçmiyordu bende chameleon bootloader dosyalarını karışık bir şekilde EFI'ye attım ve işe yaradı. Diğer boot edişimde direk clover yerine Chameleon boot oldu. Acaba chameleon modulleri eksik olabilir ve o yüzden boot etmiyor olabilir mi?