MSI G41M-P33 COMBO için GPU ve CPU Önerisi

gamze42

Decapat
Merhabalar. Anakartıma uygun yeni işlemci ve ekran kartı almak istiyorum. Oyunlarda kasma sorunum var. Önerileriniz nedir? Sistem özellikleri aşağıda görsel olarak verilmiştir.
385682
385683

ama öğrenmek istediğim şu atıyorum şuan 2 çekirdekli kullanıyorum 4 çekirdeğe yükseltebilir miyim? Ekran kartımı en fazla ne kadar yükseltebilirim bunları nasıl öğrenebilirim?

Çekirdek sayısı işlemciye bağlıdır. Mevcut işlemcinizi değiştirip yerine 4 çekirdekli işlemci takarsanız yükseltmiş olursunuz. Ekran kartınızı da darboğaz yapmaması amacıyla giriş seviyesi bir kart olarak tutmalısınız. Yoksa işlemci ekran kartınızı besleyemez.

Çekirdek sayısı işlemciye bağlıdır. Mevcut işlemcinizi değiştirip yerine 4 çekirdekli işlemci takarsanız yükseltmiş olursunuz. Ekran kartınızı da darboğaz yapmaması amacıyla giriş seviyesi bir kart olarak tutmalısınız. Yoksa işlemci ekran kartınızı besleyemez.
giriş seviyesi ekran kartı oyunlarda kasmaya sebep olmazmı ?

giriş seviyesi ekran kartı oyunlarda kasmaya sebep olmazmı ?
Oynayacağınız oyuna göre değişir. GTA 5 gibi bir oyunda GT 730 bile 1080P'de 30FPS vermeye yeterli olabiliyor. Fakat aynı kart Witcher 3 gibi bir oyuna yetmiyor. Tamamen işlemci ve belleklerinize bağlı bir durum.
Q9650 işlemciye GTX 1070 taksanız bile yine performans kaybı yaşayacaksınız çünkü Q9650 , 1070'i besleyecek kadar güçlü değil. CPU-GPU dengesini iyi tutturmanız gerekli.

aliexpresten almak istiyorum eğer uygun bişiler bulursam. daha önce ordan ram alıp memnun kalmıştım. bütçem 200-300 tl şuanlık.

Eğer bütçenizi artırabilirseniz Aliexpresten E5450 (120 lira) ve GTX 750ti alabilirsiniz( 300 civarı olması lazım). Bütçeyi artıramazsanız da letgo sahibinden gibi sitelerde R7 240 falanda alabilirsiniz o fiyata.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı