MSI Game Boost ve A-XMP birlikte kullanılabilir mi?

Merhaba ben hem Boost'u açıp hem RAM frekansını A-XMP'den 2. profili seçip 2933'e çıkarıyordum. Biraz araştırma yaptığımda bu ikisinin birlikte uygulandığında sistemde kararsızlıklara yol açtığını okudum. Bu doğru mu acaba? İki özellik birlikte kullanılmamalı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet kullanılır ve ben kullandım hep. Hem game boost özelliği ile işlemciyi hem XMP profil ile RAM’leri OC edip sorunsuz ve stabil olarak kullanabilirsin. Bende hiçbir sorun yaratmadı.
Ben şöyle bir sorunla karşı karşıyayım. Oyun oynarken bilgisayar birden kilitlenip tepki vermiyor ve mavi ekran hatası verip yeniden başlıyor. Gözlemlediğim kadarıyla bu biostan Game Boost özelliğini ve A-XMP özelliğini aynı anda aktif ettiğimde oluyor. Şuan sadece A-XMP' yi aktif edip ramleri 2933 e sabitledim ve Turbo Boost kapadım, herhangi bir hatayla karşılaşmadım. Merak ettiğim başka birşey ise sistemin stabil calışması ve oyunlardaki ani fps düşüşleri olmaması için ram mi daha önemlidir işlemci hızı mı ? Ona göre sadece Turbo Boost veya X-AMP kullanacağım.

Ona göre sadece Turbo Boost veya X-AMP kullanacağım.
Şöyle söylerebilirim bende böyle bir hata olmadı. Bazen Killer Network yazılımı yüzünden sorunlar yaşıyordum ama son güncelleme ile o da çözüldü. Fakat farkı görmek ve ölçmek istersen sıra sıra açıp mesela en çok oynadığın oyunda benchmark skorlarını karşılaştırabilirsin. Çünkü her oyun aynı oranda yüklenmiyor bileşimlere. İşlemci bir tık daha önemlidir fakat dediğim gibi sırayla aç XMP ve Turbo Boost'u, bu sayede sana en uygun ve ihtiyacın olanı görebilirsin.

Oynadığım oyun genel olarak League of Legends ve ultra ayarlarda bile 150+ fps alıyorum ki ben her oyunu orta kalitede oynarım. Önemli olan kalite değil akıcılıktır benim için. Bu yüzden sistemi zorlama gibi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Oc işlemlerinden de anlamadığım için biostaki hazır ayarlardan başka manuel ayarlama yapmak istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı