MSI Game Boost faydalı mı?

Giray6161

Megapat
Daha fazla  
Merhaba. Bugün anakartımın özelliği Game Boost'u bir deneyeyim dedim. Ayrıntısını baktığımda normal frekans + 450MHz diyordu ki öyle de oldu. Ryzen 5 3600X kullanıyorum şu an hızı 4.25GHz'ye sabitlendi. Ancak aklıma takılan şöyle bir şey var. Normalde Cinebech R20 testinde herhangi bir OC işlemi olmadan önce test esnasında sıcaklık en fazla 66 derece, hız ise 4.12 GHz civarında idi. Ancak oyunlarda bu hız değeri 4.3-4.35 GHz'ye kadar çıkıyordu. Şimdi Game Boost açık şekilde yine Cinebech R20 testi yaptım, bu defa hız 4.25GHz'de sabit, hız yine Max. 66 derece idi. Skorada ise 100 küsür bir artış olmuştu. Merak ettiğim şey Game Boost'un açık olması oyunlara faydalı mı olur zararlı mı? Çünkü anladığım kadarıyla hız 4.25'te kalacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bro tek bir sorum ve isteğim var. İşlemciye hız aşırtması neden yapıyorsunuz? Sırf 2 fps fazla alacam diye 6 yıllık işlemciyi 3 yıla çekiyorsun. Lütfen yapma kıyma 3600X'e :D

Bro tek bir sorum ve isteğim var. İşlemciye hız aşırtması neden yapıyorsunuz? Sırf 2 fps fazla alacam diye 6 yıllık işlemciyi 3 yıla çekiyorsun. Lütfen yapma kıyma 3600X'e :D
Hız aşırtması yapmıyorum ki. zaten mevcut çalışma frekans aralığı 3.8-4.4. Bunun üzerine çıkmaya çalışmıyorum ben.

3600x'in stock soğutucusu güzel, ayrıca "x" harfinden anlayabileceğin üzere 3600x overclock işlemcisi ryzen serilerinde hep böyledir bu durum ayrıca, Termal macununu kaliteli bir markadan yapıp 2 yılda bir yenilersen ömrü değişmez. Ben arkadaşın game boost kullanmasını öneririm. Ama açıkcası 3600x gibi bir işlemcim olsa artacak fps değerleri benim için pek önemli olmazdı, hiç uğraşmazdım, ama tabi ki isteğe göre yapılabilir.

3600x'in stock soğutucusu güzel, ayrıca "x" harfinden anlayabileceğin üzere 3600x overclock işlemcisi ryzen serilerinde hep böyledir bu durum ayrıca, Termal macununu kaliteli bir markadan yapıp 2 yılda bir yenilersen ömrü değişmez. Ben arkadaşın game boost kullanmasını öneririm. Ama açıkcası 3600x gibi bir işlemcim olsa artacak fps değerleri benim için pek önemli olmazdı, hiç uğraşmazdım, ama tabi ki isteğe göre yapılabilir.
Zaten ben de uğraşmama kanısına vardım :D Stok soğutucu gayet güzel dediğiniz gibi, onunla Cinebech testlerinde en fazla 77 derece görmüştüm. Ancak şuan stok soğutucu kullanmıyorum Arctic Freezer 34 Esports Duo var. Game boost kullanmayacağım çünkü hızı 4.25ghzde sabitliyor ve hiç değişmiyor. Ama Game Boost kapalı iken bu frekans 4.3ghzlere çıkabiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı