Msi Gaming 5 ve i5 4690k'lı sisteme overclock

Gaming App programından baktığında Silent moduna bile alsan OC Genie aktif ettiğinde direk OC moduna geliyor. O değerlere takılma istesem şuan bir sayı verebilirim ama cidden gereksiz böyle şeylere bakıp kart almak.

@Crian OC Genie teknolojisi BIOS kaynaklı işlemciye frekans artışı sağlar. Ekran kartının frekans değerlerinde bir artışa neden olmaz.
Sen eğer ekran kartına da OC yapmak istersen, senin de söylediğin programın OC modunu kullanarak bir miktar artış sağlayabilirsin.

GTX970 gibi bir kartta o ufak frekans artışına ne kadar ihtiyacın olur bilemem tabi. Olayın içerisine voltaj değerlerini de katarak yardımcı olabilirdim ancak buna gerek yok, ekran kartı ile oynamaya başlamadan önce bu işlemleri işlemciye uygulayabilecek kadar tecrübeli olmalısın. Ekran kartı şakaya gelmez.

Video Rehber: MSI OC Genie II Nasıl Çalışıyor? - Technopat

Beni de şaşırtmayın gidip tekrar denedim şimdi ve evet dediğim gibi OC Genie modu aktif olduğunda Msi Gaming App'tede OC moduna geliyor.

Uyumlu çalışan bir teknoloji ve program diyelim, sonuçta 2'si de aynı firmanın ürünleri.
Ancak bu yinede OC Genie teknolojisin ekran kartının frekansını artırdığı anlamına gelmez, bu Gaming App ile otomatik olarak algılanıp profil değişikliğine neden oluyordur hepsi bu. Yinede söylediklerinizde haklısınız.

Dediğiniz gibi ekran kartı frekansı artmıyorsa o zaman Gaming App'teki OC modunu öylesine mi koymuşlar? Çalışmıyorsa bi mantığı yok.

Profil değişikliği dediğiniz resimde gösterdiğim mi oluyor? Bunu bizim değiştirmemizin bi sakıncası olmaz değil mi?

XyPXZR.png

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı