MSI Gaming 7 Dual Ram Sorunu

• Konuyu başlatan PATRON54
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 4.770
P

PATRON54

Ziyaretçi
Arkadaşlar delireceğim 3 anakart değiştirdim toplamda 5-6 ram denedik bir türlü stabil bilgisayarımı toplayıp çalıştıramadım...

Öncelikle gigabyte gaming 5 aldım dual ram olarak çalıştıramadım iade ettim.

Sonra gittim msi gaming 7 aldım (Recep arkadaşımızın videosundan heveslenerek) ondada dual ram çalışmadı.

Sonra değişim yaparak tekrar msi gaming 7 aldım dual çalıştı fakat 2 gün sürdü.. Şuanda dual olarak çalıştıramıyorum sistem oyun oynarken kilitlenmeye başladı...

Tek ram 1. yada 2. slota takınca çalışıyor onda sorun yok. Ama Dual takınca şimdi görüntü vermemeye başladı verse de restart atmaya başladı.. Anakartın biosu güncel 1.6v yüklü.

Aklımı kaçırmak üzereyim 10 gün oldu bilgisayarı adam gibi çalıştıramadım lütfen yardım edin. Ramlerim gskill 2133 mhz cl9 1.6v ( NOT: Farklı ramlerde de aynı sorun yapıyor )

Sistemim : 4790k , gtx 970 h100i soğutucu, 8x2 ram kingston 3k ssd, high power 750psu, windows 8.1 64bit single languae UEFI kurulum

----------------

Ayrıca bana gaming 7 ye alternatif bir anakart önerebilirmisiniz 3.ye vatan bilgisayar değişim yaparmı artık bilmiyorum ama utanıyorum en son teslim bana sorunsuzca etmişti... :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaan kardesim baska marka ramlerde denedik onlardada ayni sorun yapti. Gskill ramlerle uyumlu bir anakart varmi gaming 5 haric ustu anakartlar? Bugun vatana gidip 3. Iademi yapacagim ama ne alacagim acikcasi sasirmis durumdayim. @Kaan Arslan

Şuan aklimda olan tek anakart gigabyte gaming 7 :/

Aynı sorunu bende yaşamıştım. Uzay montaj dual çalışan ramler kasaya takınca çalışmıyordu. Sorun işlemci fanının, anakartın arkasına denk gelen ayağından kaynaklı statik elekrik vermesiydi. 2 tane Gaming 7 anakart bozdum. Ayaklarda anakarta denk gelen yerde statik elektrik için yalıtım varmı bir kontrol et. Belki yardımcı olur. Kolay gelsin

Maalesef uyumsuzluk yaşadım. Hem anakartı hemde ramleri değiştirdim şuanda sıkıntısız kullanmaktayım. Bioslarda son sürüm yüklüydü 2. ve 4. slotlara takılıydı ama uymadı. İşin aksi tarafı farklı ramlerde olmadı enteresan... Neyseki sonuçta gigabyte gaming 5, msi gamin7 (2 adet) iade ettim sıfır asus maximus VII hero aldım huzura kavuştum.

Uyuşmayan
MSI Gaming 7
Gskill TrendX 2133 Mhz Cl9 8x2

Uyuşan
Asus Maximus VII Hero
Corsair 2133Mhz CL11 8x2

msi gaming 7 cl9 ramlarda uyumuyormu bilen varsa yazsın su anda benimde aynı sorun var yeni aldım ramlarım cl9 1600 mhz cl10 olması gerekiyormus sanırım bilen varsa acil yardım

Aynı sorunu bende almaktayım anakartım MSİ z97 Gaming 7 RAM'leri dual channel modunda taktığında yani 2 ve 4.slota taktığımda PC açılmıyor diğer tüm slotları denedim en sonunda 1 ve 2.slota taktığımda PC açılmaya başladı bunun sebebini bilen varsa açıklayabilirmi?

PATRON54, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı