MSI Gaming M7 Game Boost ve XMP Sonrası Mavi Ekran Minidump

KryptonTR

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bilgisayarımı kullanırken bir anda mavi ekran geldi ve bilgisayar yeniden başlatıldı. Bu bir süredir oluyor. Özellikle de MSI Gaming M7 anakartımın BIOS'undan Game Boost'u 2 den yüksek yapınca ve XMP'i (RAM'lerin MHz Profili 1) 3000 MHz yapınca. Minidump dosyalarımı upload ettim, lütfen ineceler misiniz?

Bu arada flood yapmak yasak mı?

Cevap gelmiyor.

Aynı anakart bendede var.Bende x.m.p profilini açınca herhangi bir zamanda mavi ekran alıyordum.Sorunun sebebini buldum ve x.m.p'yi kapadım acıkcası.Problem eden şeylerden bahsedersek;
1. Overclock
2.Ramler ana kartla uyumlu değil
3.Ramin xmp profili işlemciye uygun değil

Bu bilgileri msi supportundan öğrendim. Eğer o.c yapıyorsan x.m.p kullanınca mavi erkan alman büyük ihtimalmiş.Manuel olarak ince ayarlar stabil sağlanabilirmiş ama çok zor.İkinci olarak ana kartın support bölümünden hangi ram modelinin ana kartla uyumlu olduğuna bakman.Ana kart eğer türü uyuyorsa mesela DDR4 ram ise çalıştırıyor ama uyumlu model değilse x.m.p mavi ekran alıyorsun. Üçüncüsüne gelecek olursak intel veya amd işlemcilerde maximum çalıştırabileceği ram hızları kendi sitelerinde mevcuz.Bu değerlerin üzerinde özellikle xmp acıkken aldığı değer yüksekse yine mavi ekran alman muhtemel oluyor. Ben işlemci olarak intel 6700k kullanıyorum.Ram hızları olarak 2133 Mhz de sorunsuz kullanıyorum suan. Açıkcası xmp acmak yerine işlemcini o.c yapmak daha mantıklı. Kendi işlemcimi 4.4 Ghz kullanıyorum o.c olarak. Bence bunu denemelisin.

Kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…