MSI GAMING X 1050 Ti OC Voltaj Ayarları

OC fetişim var diyebilirim. :ROFL:

Sorunsuz kullanıyorum korkmana gerek yok görüntü alamazsan ayarları düşürürsün.

Ah keşke bende de RX serisi olsaydı, 570 veya 580 yeter yani. :cry:

Valla ben de 2. El aldım daha 1 ay olmadı. Güç konusunda sıkıntılı bir kart ama uyarıyim. 150w değil 180w çekiyor varsayılanı. OC ile RX 580'e kafa tutuyor diyorlar ama PSU zayıf diye pek bakamadım. Yine de fena değil. :)

Strix modelinin iyi bir soğutması var. Sanırım bellekleri de Samsung. Evde duruyor ama pek kullanılmıyor.
Fanlar sabit %66 ısınmasın bir zahmet. :mutlu:
Valla ben de 2. El aldım daha 1 ay olmadı. Güç konusunda sıkıntılı bir kart ama uyarıyim. 150w değil 180w çekiyor varsayılanı. OC ile RX 580'e kafa tutuyor diyorlar ama PSU zayıf diye pek bakamadım. Yine de fena değil. :)
Hayırlı olsun, monitör Freesync olduğu için istiyorum tadına bakmadım diyemem en azından. :)

Mhz değeri sabit değil de kararsızsa azaltarak ya da arttırarak voltajla oynanır. Mesela bendeki RX 480 kartımdaki ayarlar şöyle:
Dün 1972Mhz 'e kadar da çıktım ama crash veriyordu PUBG. Voltaj kontrolünü de açtım ama ne kadar yükseltsem de sağdaki "core voltage" göstergesi değişmiyor. Acaba başka bir ayar daha mı açmam lazım ki değişsin. (Anladığım kadarıyla oynama olmadı)

Dün 1972Mhz 'e kadar da çıktım ama crash veriyordu PUBG. Voltaj kontrolünü de açtım ama ne kadar yükseltsem de sağdaki "core voltage" göstergesi değişmiyor. Acaba başka bir ayar daha mı açmam lazım ki değişsin. (Anladığım kadarıyla oynama olmadı)

Voltajı varsayılana alıp kartın güç limitini arttırınız. Ama tek seferde çok fazla güç vermeyin, Yavaş yavaş.

Mesela yine kendimden örnek vericek olursam. Varsayılan değere +70 Mhz ekledikten sonra bende de crash vermeler oldu ve karta %20 power limit ekleyince düzeldi. Ama kart daha fazla ısınacaktır ve haliyle daha fazla Watt güç çekicektir. 180W + %20PWR Limit = 216 W olmuştu.

Voltajı varsayılana alıp kartın güç limitini arttırınız. Ama tek seferde çok fazla güç vermeyin, Yavaş yavaş.

Mesela yine kendimden örnek vericek olursam. Varsayılan değere +70 Mhz ekledikten sonra bende de crash vermeler oldu ve karta %20 power limit ekleyince düzeldi. Ama kart daha fazla ısınacaktır ve haliyle daha fazla Watt güç çekicektir. 180W + %20PWR Limit = 216 W olmuştu.
Bende crash olmadı +70 yapınca ama 130'u geçince crash aldım. Gücü artırmama rağmen.

Arkadaşlar ek bilgi vermek isterim. En azından ben böyle bir durumla karşılaştım. MSI Afterburner kullanıyorum. Voltaj artırmam gerekiyor bir zaman sonra. Çünkü kart bu yükü kaldırabilecek durumda, imzamda yazar ekran kartım, ancak voltaj kontrolünü açsam da voltaj artmıyor. Hangi ayara çekersem çekeyim olmuyor. Haberiniz olsun. Eğer böyle bir sorun yaşayıp çözebilen varsa bilgilendirsin. Herkes yararlansın. :)

Arkadaşlar ek bilgi vermek isterim. En azından ben böyle bir durumla karşılaştım. MSI Afterburner kullanıyorum. Voltaj artırmam gerekiyor bir zaman sonra. Çünkü kart bu yükü kaldırabilecek durumda, imzamda yazar ekran kartım, ancak voltaj kontrolünü açsam da voltaj artmıyor. Hangi ayara çekersem çekeyim olmuyor. Haberiniz olsun. Eğer böyle bir sorun yaşayıp çözebilen varsa bilgilendirsin. Herkes yararlansın. :)

Bende crash olmadı +70 yapınca ama 130'u geçince crash aldım. Gücü artırmama rağmen.

Resimdeki 3'lü açık mı ?

Dosya Ekleri

• 2018.08.29-08.30.png
    2018.08.29-08.30.png
    143,7 KB · Görüntüleme: 121
Resimdeki 3'lü açık mı ?
Açtım ve oldu, tamam o zaman voltajı %5 %5 olarak artıracağım. Bakalım neler olacak :D
Veee deneme sonucunda maksimum 2012Mhz gördüm %100 voltaj ve verebileceğim maksimum güçteyken aldım bu sonucu. Kart 56-57 derece bile görmedi %100 fan çalışırken, yani tehlikesi de yok ısınma konusunda :D O dediklerin sağ olsun işime yaradı bayağı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı