Çözüldü MSI Gaming X 1660 Super 78 derecede %100 fan açıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci + Editör
Arkadaşlar car for sale tarzı oyunlarda FPS 200 üstü olduğundan dolayı 78 dereceyi geçiyor kart ve %100 fan açıyor. Bu formda bazı arkadaşlar 83 civarında bile çalışıyormuş fakat %100 geçtiğini belirtmediler. Kartın içi açılmadı bu arada garanti bandı üzerinde. Çok gürültülü çalışıyor giriş ekranlarında vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam bu ısıları sadece One armen cook ve car for sale gibi oyunlarda ana menü de görüyor. Anlık 78 oluyor fan %100 oluyor ve 70'e düşürüp salıyor kart %30 da döndürüyor fanları.

165Hz G-Sync

O zaman tazeleme oranınızı düşürün. Havalar çok sıcak bildiğiniz üzere. Oturduğum yerden bile su oldum karşımda fan üflerken. GPU'yu biraz rahat bırakmayı deneyin
Beni aydınlatmanı istiyorum.

Sana diyorum ki backplate PCB'nin ısısını emer aynı M.2 soğutucusu gibi düşün. İncecik demir parçası kaç derece indiriyor.

Backplate'i sök arkada yine PCB var yani o bir yere gitmiyor ki? Backplate kartın en arka kısmında orası olsa da, olmasa da yine aynı duracak. Bu backplate aynı M.2 soğutucusu gibi PCB'ye temas edip ısıyı emiyor. Çip ve VRAM'ler kendi kendine ısınmaya devam etmek yerine bir kısmını backplate aktarıyor ve daha serin çalışıyor backplate olmayan kartlara göre.

Aşağısı yanı fanların olduğu kısmın burayla direkt alakası yok. O, aradaki soğutucu bloğu serinletmekle meşgul. Ekran kartında fanlar direkt olarak ne çipi ne de VRAM'leri soğututur. Fanların görevi bunlara temas eden bloğu ve backplate'i soğutmaktır.

Üstünde dans ediyorum hocam . Yeni ekran kartı aldığımda yaşadığım bir his. Alışınca geçiyor işte. Acımasız oluyor insan.
Laptop da öyleyim alıştım fakat masaüstünde bana göre daha hassas soğutma olarak gibi geliyor. Thermalgrizzy Kry. sürerim sürersem. Maaş almaya eylülde staj ile başlayacağım. Ekim de alır sürerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…