Msi Gaming X RX 480 sıcaklık değerleri

Aykut koca

Hectopat
Katılım
29 Ekim 2017
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Eran kartı LOL'de 56 derece de çalışırken fanları hiç dönmüyor ama CSGO'ya geçince 70 derece 1000 RPM olarak dönüyor. Bu değerler normal mi? Bana aşırı sıcak çalışıyor gibi geldi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Aykut,

Bende MSI Gaming X Rx 480 8Gb kullanıyorum. Değerler benim içinde neredeyse senin ki gibi ancak burada sıcaklıkla alakalı bir kaç unsur değişiklik gösterebiliyor. Bunlardan bir kaçı şunlar;

*Kasanın içi soğumaya ne kadar müsait?
*Bileşenlerine temiz bakıyor musun?
*En önemlisi Zero Frozer' ı kullanıyor musun?


Zero Frozer: Fanların GPU sıcaklığı 60 dereceye geldiğinde çalışmasını sağlayan ve sıcaklık 60 dereceye ulaşana kadar ses yapmamak için fanların tamamen durmasını sağlayan bir seçenek. CS GO' da grafikler LOL'e göre daha yoğun olduğu için ekran kartın daha yüksek voltaj değerinde çalışıyor. Bu sebepten sıcaklık değerleri daha yükseğe çıkıyor. Eğer 70 derece seni rahatsız ediyorsa Zero Frozer'ı kapatıp tekrar deneye bilir veya kesin bir çözüm arıyorsan MSI' ın sitesinden Afterburner' indirip Temp Limit'i kartının hangi sıcaklık değerinin üstüne çıkmasını istemiyorsun bunu kendin belirleye bilirsin..

İyi forumlar,
BlackTSix
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı