Değerlerin gayet normal gözüküyor. RX 5700 modeli olarak 180W TDP en yüksek daha üstü fabrika çıkışı olarak yok. Anakart üzerinde ReSize BAR özelliğini aktif etmemişsin ek olarak onu aktif edebilirsin. Ayrıca en iyi koşullarda bile 1750 MHz ekran kartını çalıştıramazsın BIOS'un izin verdiği ölçüde kendin manuel olarak artırabilirsin. Ama hiçbir şey ellemezsen en fazla çekirdek frekansı olarak 1700 - 1720 MHz arasını görürsün. GPU-Z üzerinde BIOS'un belirlediği Boost frekansı değerinden -30 MHz altını kadar çıkabiliyorsun. Manuel olarak artırabilirsin ama hiç ellemezsen en fazla o frekansta kalırsın demek istiyorum.
Yine de performans artırmak istiyorum dersen modlama yapabilirsin. Bu işlerden anlarım yaparım diyorsan en az FurMark'ta +10 FPS oynatırsın. Sıcaklık ve güç tüketimi de artmaz.
Yapayım uğraşayım dersen kendi rehberlerim ile alakalı birkaç konu bırakıyorum. Biraz riskli bir yol olabileceğini belirteyim.
Merhaba bugün yeni bir rehberle karşınızdayım. 😀 Bir dönemi kasıp kavuran sorunları ile voltaj dengesizliği ile kartın ısınması, siyah ekran sorunları, Coolwhine, WattMan hatalarının cebelleştiği ama deneyimli kullanıcılar ve mining yapanların ise vazgeçemediği bu kartlar ile ilgili bir rehber...
www.technopat.net
GPU ile hız aşırtma yapıldığında modele bağlı olarak performansı %5 ile %20 oranında artırabilirsiniz. Zor da olsa bazı senaryolarda ise bu değer daha yukarı çıkabilir. Overclock süreçlerinde hep bahsettiğimiz gibi, risk her zaman var. Ancak ne yaptığınızı biliyorsanız ve adımları doğru...
www.technopat.net
Merhaba arkadaşlar bugün sizlerle birlikte Navi 10 (RX 5600 - RX 5700) serisi için Memory Timing ve overclock yaparak nasıl daha iyi bir oyun deneyimi yaşanılabileceğini anlatacağım. Genel Bilgilendirme: Konunun asıl amacı stabil bir şekilde yüksek bellek frekanslarına düşük gecikme değerleri...
www.technopat.net
Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlerle birlikte NAVI 10 (RX 5600/ XT- RX 5700/ XT) serisi için Frekans, overclock, voltaj ve performans dörtgeninden nasıl efektif olarak yararlanıp maksimum performans ve verimlilik ile daha iyi bir oyun deneyimi yaşanılabileceğini anlatacağım. Bu rehberdeki amaç...
www.technopat.net