MSI Gaming X RX 5700 FurMark'ta 130 FPS normal mi?

angelostt

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sahibinden MSI Gaming X RX 5700 aldım içi açılmamış ve çok temiz bir kart FurMark'ta 130FPS alıyorum sıcaklık değerleri 58C ama ekran kartı 1750MHz ama 1750MHz çalışmıyor. Genelde 1660MHz 1670MHz arasında çalışıyor ve 180W çekiyor oyunlarda ise 90 120W çekiyor. YouTube testlerine baktım diğer insanlarda RX 5700 160W çekiyor ve 1750MHz de çalışıyor ve benden daha yüksek FPS alıyorlar. Güç kaynağım FSP 500W bronz 7 yıllık bir güç kaynağı sizce güç kaynağı yüzünden mi düşük W çekiyor? Güç kaynağı yetersiz mi kalıyor ekran kartına?

Sistem özellikleri.
AMD Ryzen 5 5600G.
16 GB RAM G.Skill Ripjaws 3000MHz.
Anakart B450M Dragon.
Ekran kartı MSI Gaming X RX 5700.
Güç kaynağı FSP 500W bronz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim normal ama istersen değerlerine bakabilirim;

GPU-Z indirip ekran görüntüsü atar mısın?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-22 204259.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-22 204259.png
    107,5 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
CPU- Z değil, GPU-Z'den fotoğraf at.

Değerlerin gayet normal gözüküyor. RX 5700 modeli olarak 180W TDP en yüksek daha üstü fabrika çıkışı olarak yok. Anakart üzerinde ReSize BAR özelliğini aktif etmemişsin ek olarak onu aktif edebilirsin. Ayrıca en iyi koşullarda bile 1750 MHz ekran kartını çalıştıramazsın biosun izin verdiği ölçüde kendin manuel olarak artırabilirsin. Ama hiçbirşey ellemezsen en fazla çekirdek frekansı olarak 1700 - 1720 MHz arasını görürsün. GPu-Z üzerinde biosun belirlediği boost frekansı değerinden -30 MHz altını kadar çıkabiliyorsun. Manuel olarak artırabilirsin ama hiç ellemezsen en fazla o frekansta kalırsın demek istiyorum.

Yine de performans artırmak istiyorum dersen modlama yapabilirsin. Bu işlerden anlarım yaparım diyorsan en az FurMark'ta +10 FPS oynatırsın. Sıcaklık ve güç tüketimi de artmaz.

Yapayım uğraşayım dersen kendi rehberlerim ile alakalı birkaç konu bırakıyorum. Biraz riskli bir yol olabileceğini belirteyim.

Değerlerin gayet normal gözüküyor. RX 5700 modeli olarak 180W TDP en yüksek daha üstü fabrika çıkışı olarak yok. Anakart üzerinde ReSize BAR özelliğini aktif etmemişsin ek olarak onu aktif edebilirsin. Ayrıca en iyi koşullarda bile 1750 MHz ekran kartını çalıştıramazsın BIOS'un izin verdiği ölçüde kendin manuel olarak artırabilirsin. Ama hiçbir şey ellemezsen en fazla çekirdek frekansı olarak 1700 - 1720 MHz arasını görürsün. GPU-Z üzerinde BIOS'un belirlediği Boost frekansı değerinden -30 MHz altını kadar çıkabiliyorsun. Manuel olarak artırabilirsin ama hiç ellemezsen en fazla o frekansta kalırsın demek istiyorum.

Yine de performans artırmak istiyorum dersen modlama yapabilirsin. Bu işlerden anlarım yaparım diyorsan en az FurMark'ta +10 FPS oynatırsın. Sıcaklık ve güç tüketimi de artmaz.

Yapayım uğraşayım dersen kendi rehberlerim ile alakalı birkaç konu bırakıyorum. Biraz riskli bir yol olabileceğini belirteyim.

Teşekkürler hocam peki 500W güç kaynağı yeterli mi ve bende ki çok eski bir güç kaynağı yeterli mi? Testlere baktığım zaman RX 5700 160W çekiyor bende ise 90 120W arası.

Ucu ucuna da olsa yetiyor diyebiliyorum ama kafam rahat olsun dersen en az 650W kullanmanı tavsiye ederim.

Bir sorun olsa Furmakta 180W çekerken de problem yaşatır. Oynadığın oyuna göre güç tüketimin düşüyor muhtemelen yoksa FurMark'ta 180W çekemez.

Bende RX 5700XT ve PSU 600W varken sistem reset sorunları yaşıyordum. PSU 750W olarak değiştirdiğimde sorun ortadan kalkmıştı.

Son düzenleme:
Ucu ucuna da olsa yetiyor diyebiliyorum ama kafam rahat olsun dersen en az 650W kullanmanı tavsiye ederim.

Bir sorun olsa furmakta 180W çekerken de problem yaşatır. Oynadığın oyuna göre güç tüketimin düşüyor muhtemelen yoksa FurMark'ta 180W çekemez.

Bende RX 5700XT ve PSU 600W varken sistem reset sorunları yaşıyordum. PSU 750W olarak değiştirdiğimde sorun ortadan kalkmıştı.

Pekala hocam her şey için teşekkürler diğer ay 650W güç kaynağı alacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı