MSI Gaming X RX5700XT vs MSI RTX 2070 Super Trio

Talha Karakaya

Kilopat
Daha fazla  
Sistemim aşağıdaki gibidir;

İşlemi: R5 3600X
Ekran Kartı: ASUS ROG STRIX GTX 1070 (OC)
RAM: G.Skill TridentZ Neo 3200MHz 2x8
PSU: High Power 700W 80+
Kasa: MSI MAG Vampiric 010
Monitör: LG 27GL850-B (2K 144Hz IPS)
Sıvı Soğutma: Cooler Master ML240L

LG monitörü satın aldım ve GTX 1070 2K çözünürlükte oyunlarda hayal kırıklığı yarattı. Kafamda bu iki ekran kartından birini almak var. İkisi arasında karar veremedim Ray Tracing özelliğini düşününce biraz geleceğe yatırımmış gibi geliyor 2070S fakat fiyat / performans olarak da bakınca RX5700xt çok cezbedici duruyor. Bu konu hakkında fikirleriniz nedir?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
5700xt alırım dediniz fakat 2070s önerdiniz bunda ki neden nedir peki
Şimdi ben 5700XT önereceğim, sosyaldekiler gelip;
O kart AMD ısınıyor, o kart sorunlu seri, hele ki blower fanlı model alınmaz, Sapphire alınmaz, oyun oynanmıyor 1000TL fazla verir 2070S alırım kafam rahat olur, diyecekler, ama ben 1000 tane RX570 konusu üzerine gittim Nitro+ RX570 aldım ve 8-9 aydır tek sorun yaşamadım.

Bu nedenle aldığınızda bir yazılımsal sorun yaşarsanız eğer sabredemeyen biriyseniz veya çözüme ulaşmakla uğraşmak istemiyorsanız hiç almayın daha iyi. 3500TL'den düşük fiyata canavar gibi Nitro+ 5700XT almak varken farklı kart önermeyi istemesem de mecbur kalıyorum. Kısaca; AMD'nin rakabet yarattığı ve bize fayda sağladığı için sempati duymuyorsanız hiç 5700XT ile uğraşmayın derim, eğer benim gibi düşünüyorsanız gücü ve fiyatına baktığımızda rakipsiz denilebilecek 5700XT dışında alternatif göremiyorum. Dediğim gibi ancak 2070S almak gerekir gücüne yaklaşabilmek için.

Şimdi ben 5700XT önereceğim, sosyaldekiler gelip;
O kart AMD ısınıyor, o kart sorunlu seri, hele ki blower fanlı model alınmaz, Sapphire alınmaz, oyun oynanmıyor 1000TL fazla verir 2070S alırım kafam rahat olur, diyecekler, ama ben 1000 tane RX570 konusu üzerine gittim Nitro+ RX570 aldım ve 8-9 aydır tek sorun yaşamadım.

Bu nedenle aldığınızda bir yazılımsal sorun yaşarsanız eğer sabredemeyen biriyseniz veya çözüme ulaşmakla uğraşmak istemiyorsanız hiç almayın daha iyi. 3500TL'den düşük fiyata canavar gibi Nitro+ 5700XT almak varken farklı kart önermeyi istemesem de mecbur kalıyorum. Kısaca; AMD'nin rakabet yarattığı ve bize fayda sağladığı için sempati duymuyorsanız hiç 5700XT ile uğraşmayın derim, eğer benim gibi düşünüyorsanız gücü ve fiyatına baktığımızda rakipsiz denilebilecek 5700XT dışında alternatif göremiyorum. Dediğim gibi ancak 2070S almak gerekir gücüne yaklaşabilmek için.
Anladım yorumun için teşekkür ederim ebnde bu zamana kadar Geforce ailesi kullanmış insanım intelden de amd işlemciye (ryzen) geçmiş biri olarak ekran kartında da güzel bir iş çıkarabileceğini düşünüyorum fiyatına da baktığım zaman msi gaming x rx5700xt bakmıştım sadece şuan da hiç bir oyun adam akıllı desteklemese de ray tracing özelliği gelecek için bir fikir yaratıyor kafamda.

3 Hafta önce RX5700XT Gaming X aldım şu anda satıyorum satıldığı gibi 2070 süper alıcam. Ama benimki Radeon yazılımından dolayı bi türlü sevemedim bunu karşılayacak bütçeye de sahipken değiştirmek istiyorum anlayacağınız keyfi. Objektif olmak gerekirse hiçbir sorun yaşamadım kartta siyah ekran falanı geçtim sıcaklıkta bile. Kartı alıp kötü bir tecrübe yaşayan herkes buraya yazıyor ama bi kişi iyi deyince linç ediliyor gerçekten. Sonuç olarak bütçeniz hangisine yetiyorsa onu alın 5700XT nin eski sıkıntıları minimuma indirilmiş durumda ve evet performans olarak 1000 lira farka değmez fakat ben yıllardır kullandığım nvidia ortamına dönmek istiyorum.

3 Hafta önce RX5700XT Gaming X aldım şu anda satıyorum satıldığı gibi 2070 süper alıcam. Ama benimki Radeon yazılımından dolayı bi türlü sevemedim bunu karşılayacak bütçeye de sahipken değiştirmek istiyorum anlayacağınız keyfi. Objektif olmak gerekirse hiçbir sorun yaşamadım kartta siyah ekran falanı geçtim sıcaklıkta bile. Kartı alıp kötü bir tecrübe yaşayan herkes buraya yazıyor ama bi kişi iyi deyince linç ediliyor gerçekten. Sonuç olarak bütçeniz hangisine yetiyorsa onu alın 5700XT nin eski sıkıntıları minimuma indirilmiş durumda ve evet performans olarak 1000 lira farka değmez fakat ben yıllardır kullandığım nvidia ortamına dönmek istiyorum.
gigabyte rtx 2070 super aldım onu kullanıyorum :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı