MSI Gaming X Slim 4060 Ti alınır mı?

Realics

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, kendi çapımda tek tek araya araya bir sistem topladım.

Sistemimin özellikleri şunlar:

• Ryzen 7 9800x3D - işlemci
  • ASUS ROG STRIX B850-E - anakart
  • Corsair Vengeance 32 GB * 2 - RAM
  • Kingston M.2 SSD 1TB - SSD
  • ASUS 1200W Platinum - güç kaynağı
  • 6 fanlı kasa
  • 360mm sıvı soğutma

Bu kasayı kendim, imkanlarımla, az çok araştırarak bilgi edinerek topladım. Hiçbir türlü yapım gereği hayatımda GTA 5 bile açıp oynamamışımdır. Tek oynadığım oyunlar rekabetçi oyunlar, CS2, Valorant gibi ve bundan sonra da çıkacak bu tür rekabetçi oyunlar. Hikayeli oyunlar ve araba oyunları hiç ilgimi çekmemiştir.

Bu sisteme ekran kartı olarak MSI Gaming X Slim 4060 Ti 16 GB aldım. Rekabetçi oyunlar olduğu için işlemciyi ön planda tutup ekran kartını bu şekilde değerlendirdim.

Çoğu insanın dediği şey "4060 pişmanlıktır, niye onu aldın?" gibi sorular sordu ve bu, ne kadar kasamdan çok memnun olsam da canımı sıkmaya başladı.

Sadece merakımdan Technopat kullanıcılarına ve yetkililerine bir sorum var: Bu ekran kartını 24'e almıştım, şu an fiyatı sanırım 29-30 civarında. Yerimde olsaydınız, bu sisteme ekran kartını siz ne seçerdiniz? Bunu çok merak ediyorum. Link ile gönderirseniz ve detaylı anlatımlar yaparsanız kafamda hiçbir sakınca kalmaz.

Ekran kartım insanlar tarafından anlatıldığı kadar kötü mü?

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Paranın çoğunu çöpe atmışsın sırf, ASUS diye abuk subuk fiyatlara bileşen almışsın ve çoğunun özelliğini kullanmıyorsundur. Ayrıca 4060 Ti ilk çıktığından beri marka fark etmeksizin hiçbir zaman 24K para vermeye değmez. 4070 Super 20-25k lira civarına hep satıldı şu an 26-33K arasında 5070 ve 9070 XT mevcut.

Paranın çoğunu çöpe atmışsın sırf, ASUS diye abuk subuk fiyatlara bileşen almışsın ve çoğunun özelliğini kullanmıyorsundur. Ayrıca 4060 Ti ilk çıktığından beri marka farketmeksizin hiçbir zaman 24K para vermeye değmez. 4070 Super 20-25k lira civarına hep satıldı şu an 26-33K arasında 5070 ve 9070 XT mevcut.

Kesinlikle aynı düşüncedeyim. Bütçeden bağımsız şu sisteme 5090 bile sırıtmazdı. 9800X3D gibi bir işlemcinin yanında 4060ti biraz çocuk gibi kalıyor. Anakarta, PSU'ya sırf ASUS diye gereksiz bütçe gitmiş. Muadillere yönelip ekran kartına yatırım yapmak çok çok daha mantıklı olurmuş ki artan bütçelerle 5070 ya da 9070 XT çok rahat alınırdı.

Paranın çoğunu çöpe atmışsın sırf, ASUS diye abuk subuk fiyatlara bileşen almışsın ve çoğunun özelliğini kullanmıyorsundur. Ayrıca 4060 Ti ilk çıktığından beri marka fark etmeksizin hiçbir zaman 24K para vermeye değmez. 4070 Super 20-25k lira civarına hep satıldı şu an 26-33K arasında 5070 ve 9070 XT mevcut.
Bütçen varsa 9070 XT al, yoksada 7800 XT al geç

@Realics Piyasada Fiyat/Performans diye bir denge vardır. A firmasının ürünü 10 bin TL'iken, B firması aynı kaliteyi 5000TL'ye sunabilir ve B firmasının o ürünü F/P ürün olur.
Bazen C firması çıkar ve çok daha iyisini 8 bin TL'ye sunar. Bazende D firması çıkar ve rezalet bir ürünü 15'e sunar.

Siz burada komple A firması gitmişsiniz gibi duruyor. Başka firmaların ürünlerini seçerek iyi bir para tasaruffu olabilirdi, o bariz.

GPU için ise, RTX 4060Ti'ın 24 bin TL'ye satıldığı bile bilmiyordum. Sırf havalı diye 4070 Super fiyatında bir kart olmuş. Şuan 5060Ti 16GB bile daha ucuza satılıyor.
Sırf CS2 içinde 16GB VRAM hiçbir işe yaramaz doğrusu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı