MSI GE 72 6QD Apache Pro Ses Sorunu

• Konuyu başlatan sabaru
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 3.262

sabaru

Hectopat
Daha fazla  
İyi akşamlar Technopat ailesi. Yukarıda belirttiğim modeli kullanıyorum daha yeni cihaz. Kutusundan çıkan CD ile kurulumunu yaptım ettim şu an kullanıyorum. Şu an PC'de sadece Knight yüklü olduğu için onunla deneme fırsatı buldum. Laptoptan ara ara böyle bir işleme sesi geliyor, sanki içinde bir şeyler oluyor böyle cızırtı mı desem ne desem bilemedim ama ince bir şey. PSU'dan olduğunu düşünüyorum sizce sorun ne olabilir, normal midir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Bios ve sürücü güncellemesi yapın. Sorun çözülmez ise garanti kapsamında ki cihazınız için yetkili servisten yardım talep edin.

Saygılar.

Ses ekran kartından geliyor. Dün gündüz Vatan Bilgisayar'a şikayetimi dile getirdim. Akşama kadar arkadaşlar incelesin kasayı açmadan, sesin normal olup olmadığını söyleyelim dediler. Ekran kartı modeli gtx 960m. Ekran kartı işlem yaptıkça tiz bir ses çıkarıyor. Akşam laptopu almaya gittiğimde sesin normal olduğunu, güncellemeleri yapmamı eğer devam ederse cihazı teste gönderelim dediler. Bende akşam güncellemerini yaptım ses sanki biraz azaldı gibi ya da ben mi alıştım bilemiyorum. Bios'u Windows üzerinden güncelledim, güncelleme sağlıklı olmuş mudur? Ondan emin olamadım.

Merhaba.
Geçmiş olsun. Sessiz bir ortamda gelen sesi kaydedip paylaşma olanağınız varsa daha net bir düşünceye sahip olabiliriz.

Zira ses tiz diyorsunuz bunun gibi bir sesin kaynağının gpu yada cpu olma olanağı bana göre zayıf.

Belki akışkan sıvı geçişidir ama bunu da mümkün görmüyorum.

Sesin kaynağının hoparlör yada pervanelerden gelmediğinden emin misiniz?

Ses kartını devre dışı bırakıp bence tekrar deneyin.

Ses geldiğinde kasayı hafif el yordamı ile bastırarak kontrol edin çooook zayıf bir ihtimal ama bir boşluk bu sese neden olabiliyordur belki :)

Ama dedim ya sesi duymadan herşey farazi tahminlere dayanıyor.

Ama güncelleme yapman iyi olmuş. Saygılar.

Fan ve hoparlör sesi değil ondan net eminim. Bana gpu işlem yaptıkça ses çıkıyor gibime geliyor. Ses zaten sürekli devam etmiyor, ara ara oluyor. Akşam sesi kaydetmeyi deneyeyim. İlk duyduğumda kaydetmeye çalışmıştım fakat kayıtta sesin gerçeğini yansıttığı pek söylenemez. Kaydettiğim cihazla alakalı sanırım.

Merhaba, aynen frekans düşük ise kaydetmede kalite düşümü olabilir.
Ama ben yine de GPU'nun bunu yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Isınan bir kapasitör yada diyot desen belki.
Ses kartını devre dışı bırakıp aynı sonucu aldıysan birde yapabiliyorsanız dGPU'yu devre dışı bırakıp deneyin.
Sesi özelikle gerçekten rahatsız edici mi diye istiyorum. Bence çok canınızı sıkıyor ve garantisi de devam ediyorsa önce msi'in distribütörü ile temasa geçip geçeri ve gerçekçi bir bilgi edinmeye çalışın.

Zirâ bilgisayar mağazaları satış kadar servis konusunda çok istekli davranan kurumlar değil.

Tekrar geçmiş olsun, saygılar.

Fan ve hoparlör sesi değil ondan net eminim. Bana gpu işlem yaptıkça ses çıkıyor gibime geliyor. Ses zaten sürekli devam etmiyor, ara ara oluyor. Akşam sesi kaydetmeyi deneyeyim. İlk duyduğumda kaydetmeye çalışmıştım fakat kayıtta sesin gerçeğini yansıttığı pek söylenemez. Kaydettiğim cihazla alakalı sanırım.

Merhaba sorununun kaynağı laptop'u bekleyen elektrik adaptörü yeni keşfettim. Ses geldiğinde dinleyip anladım. İlginç ilk başlarda olmuyor ısındıkça bunu yapıyor galiba.

Ben de de aynı sorun vardı. Aygıt yöneticisinden NVıdia ekran kartını devre dışı bıraktım ses kesildi. Sorun gpu'nun ısınmasında devre dışı bırakıp tekrar aktif ettim şu an için bi sorun yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı