MSI GE60 2PC 811TR OS X Yosemite GTX 850M Çalıştırma

aslanhack

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle 10.10 sürümünü sorunsuz bir şekilde (microfon ve kulaklık girişi hariç) kurmuştum şuan aktif kullanıyorum. Şimdi 10.10.3 Raw dosyasını da indiriyorum yükleyecem inş. Benim sormak istediğim soru ben bu sürümde intel ekran kartım değil de NVIDIA ekran kartımı kullanmak istiyorum yapabilirmiyim? veya nasıl yaparım ?
MSi GE60 2PC 811TR
Intel® Core™ i7-4720HQ İşlemci & GPU intel HD4600
• 15.6" Full HD (1920x1080; 16:9)
• NVIDIA® GeForce® GTX 850M 2G GDDR5 Ekran Kartı ( Desteklemediği için devre dışı ama bunu kullanmak istiyorum.)
•1 TB 7200 RPM HDD ( Bu diske dokunmuyorum)
• Kingstone SSDNow MS200 mSATA 128Gb. ( 2 ye bölüp Sistem diski olarak kullandım Windows 8 & Os X)
• 16GB DDR3L 1600MHz Ram
• Intel 1x1 Wireless-AC 3160 a/c, 433Mbps'a kadar ( Mac Os x desteklemediği için kullanılmıyor)
• Asus USB-N10 NANO 150Mbps Nano Boyutlu Kablosuz Ağ Adaptörü(USB Wireless kartı kullandım),

Son düzenleme:
Merhabalar öncelikle 10.10 sürümünü sorunsuz bir şekilde (microfon ve kulaklık girişi hariç) kurmuştum şuan aktif kullanıyorum. Şimdi 10.10.3 Raw dosyasını da indiriyorum yükleyecem inş. Benim sormak istediğim soru ben bu sürümde intel ekran kartım değil de NVIDIA ekran kartımı kullanmak istiyorum yapabilirmiyim? veya nasıl yaparım ?
Açıkçası hiç riske girmenizi tavsiye etmem 4600 gayet rahat kullanılıyor. Ek olarak kulaklık mikrofon sorunu içinde DSDT yaması kullanabilirsiniz, ses kartınızı google'da dsdt patch şeklinde aratırsanız kaynaklar bulunmakta.

Açıkçası hiç riske girmenizi tavsiye etmem 4600 gayet rahat kullanılıyor. Ek olarak kulaklık mikrofon sorunu içinde DSDT yaması kullanabilirsiniz, ses kartınızı google'da dsdt patch şeklinde aratırsanız kaynaklar bulunmakta.

Hocam Cevabınız için teşekkür ediyorum. Ses kartı için sıkıntım şu şekilde aşağıda dxdiag çıktısını aldığım ses kartı bilgilerim vardır. Ben bu ses kartına göre DSDT yamasını nasıl bulacağımı bilmiyorum yani tam olarak aramam gereken kelime nedir bilemiyorum. (Ben 10.10 sürümünde Multibeast ile Realtek 0892 Sürümünü kurmayı denemiş ama ses komple gitmişti sonra geri silmiştim.)

Kod:
Description: Speakers (2- Realtek High Definition Audio)
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
            Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0892&SUBSYS_14621107&REV_1003
        Manufacturer ID: 1
             Product ID: 100
                   Type: WDM
            Driver Name: RTKVHD64.sys
         Driver Version: 6.00.0001.7339 (English)

Hocam Cevabınız için teşekkür ediyorum. Ses kartı için sıkıntım şu şekilde aşağıda dxdiag çıktısını aldığım ses kartı bilgilerim vardır. Ben bu ses kartına göre DSDT yamasını nasıl bulacağımı bilmiyorum yani tam olarak aramam gereken kelime nedir bilemiyorum. (Ben 10.10 sürümünde Multibeast ile Realtek 0892 Sürümünü kurmayı denemiş ama ses komple gitmişti sonra geri silmiştim.)

Kod:
Description: Speakers (2- Realtek High Definition Audio)
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
            Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0892&SUBSYS_14621107&REV_1003
        Manufacturer ID: 1
             Product ID: 100
                   Type: WDM
            Driver Name: RTKVHD64.sys
         Driver Version: 6.00.0001.7339 (English)
Çıktıda ses kartı modeliniz yazmıyor ya da ben göremiyorum ancak ALCxxx şeklinde bi adı olmalı. O adı öğrendiğinizde Google'da ALCxxx DSDT patch yada GE60 2PC dsdt patches gibi aramalar ile bulabilirsiniz, İngilizceniz ve zamanınız varsa tonymacx86 sitesinde yığınla konu var, detaylı bir araştırma ile tüm donanımlarınızı etkinleştirebileceğinizi düşünüyorum.

Bu arada hocam ben 10.10.3 sürümü için 4600 Ekran kartını bir türlü aktifleştiremedim siz denediniz mi veya nasıl yapabilirim varmı bir öneriniz?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı