MSI GE60 2qe Apache pro ısınma sorunu

h_ce

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. 27 Temmuz tarihinde ebrar bilgisayardan msi ge60 2qe apache pro laptopu freedos olarak aldım. Dreamsparktan windows 8.1 indirip kurdum ve boştayken dahi sıcaklık yüksekti. Daha sonra güncellemelerin tamamlanmasından sonra normale döndü. Dün ets2'yi kurdum ve oyuna girer girmez sıcaklık yükseliyor. gpu sıcaklık değeri çok kısa sürede 92 dereceyi buldu ve o civarlarda seyretti. Sosyalde bakındığım kadarıyla msi'ın bu serilerinde çoğu kişi ısınma ile ilgili şikayet etmiş. Kullananlar ya da bilgisi olanlar, aldığım yerle iletişime geçip bu durumu bildireyim mi ? Gönderip yine aynı gelecekse bir anlamı yok sonuçta. Ya da iade etmeli miyim ?

Turbo fan açık mı? Bios, Firmware güncel mi?

Yatakta, kucakta kullanmadığını düşünürsek, havalar çok sıcak. 85 derece üstü hoş değil. Olamadı bu tarz bir ürünü alırsan faydası olabilir...

Cooler Master R9-NBC-U3PK-GP Siyah NotePal U3 Plus 19" Notebook Soğutucu | sanalmarketim

Not: Alet biraz büyük...

Öncelikle cevap için teşekkürler. Bilgisayarı ilk iki gün kullanmadım, perşembe ya da cuma günü windows kurulumunu yaptım. Kullandığım her zaman sehpa üzerindeydi ve hava kanallarının açık olmasına özellikle dikkat ettim. Zaten güncelleştirmeler ve internette dolaşmakla geçti. Dün ets2'yi kurdum ama tam anlamıyla bugün oynayabildim ve dediğim değerlere çıktı. Turbo fan otomatik olarak devreye giriyor zaten açmasam da ama öncesinde de yani oyun oynamadığım zaman da açtığım oldu. Şu anki bios sürümü 80A, msi'ın sitesinde 80B sürümü var. Aklıma gelmedi değil, güncellemeyi düşündüm fakat iki yıldır bilgisayar kullanamadım ve win8.1 e alışmaya çalışıyorum şu an. Bios güncellemeye pek cesaret edemedim açıkçası. :) Yüksek lisans yapmaktayım ve cbs programları, çizim programları için de kullanacağım bu laptopu. Sanırım en mantıklısı yarın aldığım yerle iletişime geçip hem ısı sorununu iletmek hem de bios ve firmware güncellemelerini de onlara yaptırmak olacaktır. Tek sıkıntı bir süre daha laptopsuz kalmak ayrıca döndüğünde de ısı sorunun halledilmemiş olması.

Son düzenleme:
Bence biosu güncelleyin çünkü bir oyun laptobu için bence 92 derece çok fazla. Çünkü ben Dell Inspiron N5110 ile soğutucusuz ETS 2'de 80-85 arası geziyor.

Aynı laptop bende de var ve ısınmasından dolayı servise verdim hiç bir sorun yok dediler ısı değerleri normalmiş halbuki klavye aşırı derecede ısınıyor. Servisten aldın mı ısınıyor mu hala ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı