MSI GE60 ısınma sorunu

Burak Kaan

Hectopat
Daha fazla  
Önceleri bilgisayarı çok yoran oyunlar oynamadığım için sıcaklık değerlerini pek kurcalama ihtiyacı duymuyordum.

Bir hafta önce birkaç tane (AAA) oyun kurdum ve oynamaya başladığımda FPS drop yaşadım ve bilgisayarın çok ısındığını fark ettim.

Bilgisayarı temizleyip termal macunu değişimi yaptım ama çok etkili olmadı.

Far Cry 5: GPU: 80-88, CPU: 80-92

Sorun sadece bu oyuna özel değil benzeri sonuçları MW4 Remastered ve NFS Payback oyunlarında da yaşadım.

Dediğim gibi eski ve zorlamayan oyunlarda sonuç normal misal : Rocket League: GPU: 70-72, CPU: 70-74

Sistemim:

i7 4700QM
GTX 765M 2 GB
16 GB RAM DDR3

Şimdi aklımda iki çözüm var. Birincisi laptop soğutucusu almak alttan soğutan veya vakumlu olanlardan. İkincisi ise işlemci kullanım limitini %60-70 civarına çekmek.

Sizce bu işlemlerle sorunu çözebilir miyim ve ikinci seçenekte söylediğimin bir zararı var mıdır ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha kaliteli bir termal macun alabilirsin veya termal macun yerine sıvı metal alabilirsin (Bu biraz riskli.). Bunun dışında işlemci kullanımını düşürme. İşlemcine undervolt yapabilirsin. Ekran kartı için de aynısını değerleri kilitli değilse yapabilirsin. Soğutucuların pek işe yaradığı söylenemez. Vakumlu olanları kullanmadım ancak testlerine bakabilirsin. İşlemci limitini düşürmenin zararı olmaz. Kaldı ki o işlemci günümüz oyunları için ucu ucuna yeterli gelir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı