MSI GL75 ısınma sorunu

Bende GE70 var fakat ondan oyun oynamıyorum artık onla oynamaya devam edersem kör olacağım. Masaüstü kurdum oyunu orada oynuyorum tabii ki denk olmaz ve şu an ortam sıcaklığını merak ettim. Gecenin 1'inde ne kadar sıcak olabilir, denizli'deyim oda 29 derece şu an. Havalandırmayı engelleyecek bir durum yok değil mi şu an?

Havalandırmada sıkıntı yok ben de şehirden bayağı yüksekteyim hava serin ve cihaz masadan biraz daha yüksekte altı boş etrafı da boş ama masaya normal şekilde koysamda değerler çok fark etmiyor belki 1-2 derece.

Ben de sizin gibi ilk defa dizüstüne geçtiğimde oluşan sıcaklıklar beni şok etmişti, masaüstü sistemi kullanırken 80 derecenin üstünü hiç görmemiştim. Bu cihazlarda sıcaklıktan çok performans akışına dikkat edilmesi gerekiyor; sistemin oyun ya da program kullanımı sırasında kayıp yaşanıyorsa buna ısınma diyebiliriz ve çözümleri oldukça basit. Eğer yine de beni rahatsız ediyor diyorsanız iyi bir termal macun alıp uygulama yapıp, birazda undervolt yaparsanız masaüstü sıcaklıklarına yaklaşabilir.

Ben de sizin gibi ilk defa dizüstüne geçtiğimde oluşan sıcaklıklar beni şok etmişti, masaüstü sistemi kullanırken 80 derecenin üstünü hiç görmemiştim. Bu cihazlarda sıcaklıktan çok performans akışına dikkat edilmesi gerekiyor; sistemin oyun ya da program kullanımı sırasında kayıp yaşanıyorsa buna ısınma diyebiliriz ve çözümleri oldukça basit. Eğer yine de beni rahatsız ediyor diyorsanız iyi bir termal macun alıp uygulama yapıp, birazda undervolt yaparsanız masaüstü sıcaklıklarına yaklaşabilir.

Aslında performans kaybı hiç yaşamadım desem yeridir cihazı alalı 1 haftadan fazla oldu bir kere FPS düşmesi veya kasma yaptığını hatırlamıyorum bu değerlere alışmak lazım galiba :) undervoltu denemeyi düşünüyorum bakalım ne kadar fark olacak.
Tekrardan selam arkadaşlar Intel xtu ile -125 MV düşürdüm Cinebench'de 70 puan gibi bir fark oldu test esnasında sıcaklık değişmedi. Xtunun kendi benchmarkında 8 puan fark oldu sıcaklık yine değişmedi. GTA 5'de denedim sıcaklık 85'in üstünü neredeyse görmedi 75-80 civarı geziyor ama FPS düştü undervoltsuz en düşük 55 civarı görüyordum fakat şimdi 40ları görüyorum ne yapmam lazım?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı